Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

45 хил. лв. от ПУДООС ще бъдат инвестирани в община Свищов

  17.04.2018 10:18
45 хил. лв. от ПУДООС ще бъдат инвестирани в община Свищов

45 хиляди лева ще бъдат вложени в пет проекта, насочени към повишаване на екологичната култура и опазването на околната среда в Свищовско. ПУДООС одобри за финансиране разработки за почистване и облагородяване на паркове и исторически местности в град Свищов и селата Драгомирово, Овча могила и Царевец.

9 880 лв. са отпуснати за проекта „Европейски облик на парка в Драгомирово“, който е с продължителност 3 месеца. Други 11 045 лв. ПУДООС отпуска за почистване и облагородяване на парк „Могилата“ в с. Овча могила, като тук срокът за изпълнение е 5 месеца. Също 5-месечен е срокът за проекта „Парк за отдих и детски игри в местност „Паметници“ в гр. Свищов, който е с бюджет 9 999 лв.
За „Чиста околна среда – моите първи зелени стъпки“ в с. Царевец и „Царевец – свят на красота и чиста природа“ в същото село са отпуснати съответно 5 843, 90 лв. и 9 920 лв. И двете разработки са със срок за изпъленние от по 5 месеца.

Одобрените проекти целят облагородяване на конкретните площи в населените места и повишаване на екологичната култура на населението чрез включване с доброволен труд на жители и организации в дейностите за опазване на околната среда на местно ниво. Това ще допринесе за повишаване активността на жителите и отговорността за опазване на околната среда, което ще е предпоставка за екологично образование и възпитание на подрастващите.
Районите ще бъдат почистени от битови и растителни отпадъци и озеленени, ще се оформят алеи и ще се изградят кътове за отдих /поставяне на пейки, кошчета за отпадъци, табелки/ и др. дейности. В детската градина в Царевец ще се създаде подходяща образователно-възпитателна среда за формиране на позитивна нагласа към природата, съобразена с действащото законодателство. Всички проекти са съобразени със специфичността на достъпа до тях и където е необходимо, е предвидено улесняването му за безопасността на лицата със специфични физически потребности, възрастни хора и деца.


Ключови думи
ПУДООС Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати