Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” посреща Денят на здравния работник с нова апаратура и много млади специализанти

  07.04.2018 08:21
МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” посреща Денят на здравния работник с нова апаратура и много млади специализанти

  Денят на здравния работник, 7 април, е добър повод да благодарим на всички лекари, медицински сестри и санитари, които са се погрижили за нас, а на някои са спасили живота.

 В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” ще отбележат празника в работна обстановка. Няма да има общоболнични събирания, защото е Великден и защото хората ще са със семействата си. Затова пък за Деня на здравния работник новините около болницата са добри.

 През април започва реалното строителство на новия корпус. Финансовото състояние на МОБАЛ е относително стабилно, особено на фона на останалите болници. Най-голямото лечебно заведение в региона е и най-предпочитаното от пациентите, което личи от техния брой. През последните две години великотърновската болница обслужва около 20 000 пациенти годишно.

  В МОБАЛ отиде и една от наградите „Достойните българи”, при д-р Сибила Маринова, избрала за своя кауза донорството. Тя е председател на Борда на директорите на МОБАЛ и затова я попитахме с какво може още да се похвали болницата за празника: „С младите хора най-много трябва да се хвалим. В болницата от години не е имало толкова много млади специализанти, 33-ма са те. Това е най-хубавото. Имаме и нова лапароскопска апаратура на хирурзите. Тя е факт от началото на април и с нея вече работим. Закупена е със средства на болницата. Обявена е и обществена поръчка за друг вид апаратура”.  

 За Деня на здравния работник д-р Сибила Маринова пожела на колегите си: „Здраве и по-добри условия за работа. Включително и финансово. Но те са достатъчно борбени и мотивирани да работят въпреки. Не заради, а въпреки”.

Ана Райковска

 


Ключови думи
МОБАЛ "Д-р Ст. Челкезов" Ден на здравния работник Сибила Маринова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати