Събота, 13 Мар 2021
            
Политика

Михаил Михалев е новият председател на Младежкото БСП

  03.04.2018 12:53
Михаил Михалев е новият председател на Младежкото БСП

  Преди броени дни приключи Отчетно-изборното събрание на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново, на което младите социалисти отчетоха дейността си през изминалия двегодишен мандат и направиха план за дейността си занапред. Това обяви пред медиите досегашният председател Валерия Дончева. След оспорвана битка е  избран новият председател  - журналистът Михаил Михалев, който за пръв път се изяви пред колегите си в тази си роля.

Най-новата инициатива на Младежкото БСП, подготвяна повече от два месеца, е изложба, представяща събитията, които то е организирало през последните 4 години. Тя е постоянна, а плакатите с богат снимков материал са изложени в коридора към Областния съвет на БСП. На тях е отразена разнообразната и резултатна дейност при работата с деца и възрастни хора, родолюбиви инициативи, работата на Младежкото обединение в предизборната кампания, срещи със студенти, обучения, на които са присъствали най-младите в БСП.

„Аз приключих втория си мандат, нямам право на трети, н и да имах, нямаше да се кандидатирам. Скоро излизам от младежката възраст, която е до 35 години в нашата партия. Моето дълбоко убеждение е, че всеки трябва да има възможността да работи, да се развива и със своите идеи да влага нова мисъл в нашата дейност. Желая на Михаил Михалев успех, да надгради това, което успяхме да свършим, а това, което не успяхме, се надявам да се случи. Аз съм насреща, ще работим заедно, както сме го правили досега”, каза Валерия Дончева.

 „Обръщам се към вас с колеги, защото знаете, че и аз съм част от журналистическата гилдия. Този път обаче заставам от друго поприще пред вас. Обещавам, че ще надграждам постигнатото. Разбира се, всички хубави инициативи ще продължат, включително и успешните за 1 юни и 15 септември, с базара за дрехи и други потребни неща за хора в нужда. Ще се стараем да имаме социална насоченост към хората и да бъдем близко до техните проблеми.

Непосредствено след вота аз заявих, че не искам да бъда лидер на Младежкото обединение, а председател, равен на всеки един наш член. Смятам, че бях разбран правилно от всички, които ми гласуваха доверие и аз не мисля да го предам”, заяви Михаил Михалев.

 Той е завършил „Политическа журналистика” във Варна и е на 31 години. Досега е работил само като журналист. Вече има 10 години стаж в БСП и е натрупал политически опит.

 Новият председател стартира с нова инициатива – поставяне на кутия за граждански сигнали пред Общинския съвет на БСП, която ще бъде брандирана с инициалите на Младежкото обединение. В нея хора, които се страхуват да застанат с името си и с реалния проблем пред институциите, ще могат да сигнализират, а младежите на БСП, съгласувано с общинските съветници на партията ще направят възможното те да стигнат до местния парламент във Велико Търново. Инициативата вече е съгласувана с Петко Тюфекчиев, председател на групата общински съветници от БСП и областен председател и тя ще бъде съвместна.

 След Великден Младежкото обединение ще проведе заседание, на което ще се утвърди новото Изпълнително бюро.

Ана Райковска           

 


Ключови думи
Михаил Михалев Младежко обединение на БСП - Велико Търново нов председател
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати