Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

Уникална изложба на шоколадови скулптури откриха във Велико Търново (СНИМКИ)

  08.02.2018 11:39
Уникална изложба на шоколадови скулптури откриха във Велико Търново (СНИМКИ)

Изложба на шоколадови скулптури радва любителите на сладкото изкушение във Велико Търново. Тя е дело на известния шеф шоколатиер Ради Стамболов и е позиционирана в Мола. Старата столица е последната българска спирка на уникалната експозиция, която след 14 февруари ще отпътува за Букурещ.
Преди всяка изложба шеф Стамболов подготвя скулптурите. Използва течен шоколад и оформя телата на статуите. А за експозицията във Велико Търново те са се увеличили с две и са станали 10. Едната е „Раждането на Венера“, а другата ще бъде изложена точно на 14-ти февруари и представлява древна богиня.
Голямата тема на изложението във Велико Търново е Св. Валентин, споделя шеф Стамболов. Самият той твърди, че е опитвал хиляди видове шоколад в цял свят.
„Вече имам амнезия кой е бил първият шоколад, който съм опитал. Бил съм дегустатор във Франция. Тази година също щях да ходя, но с напредването на възрастта се променят и вкусовите рецептори“, сподели за RegNews известният майстор на сладкото изкушение.
По думите му всичкият използван шоколад може да се преработва многократно, но вече не може да се използва за ядене, защото е изложен на прах. Според шеф Стамболов ваенето на сладкото изкушение е бутиково изкуство, заради цената, която всяка година расте. Причина за това е повишеното потребление в Китай и Индия.
Любителите на шоколада ще имат възможност да участват в различни игри през следващата седмица и да закупят предпочитания шоколад от специалния щанд в Мола.
Михаил Михалев

 


Ключови думи
Стамболов шоколад изложба Мола
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати