Понеделник, 03 Oct 2022
            
Спорт

За девети път риболовци се състезават за купа „Янтра”

  06.02.2018 09:43
За девети път риболовци се състезават за купа „Янтра”

За девета поредна година горнооряховският КСР „Янтра” организира турнир по риболов на плувка на реката край моста до Долна Оряховица. Тази година състезанието ще е в два дни – на 24 и 25 февруари, като заявилите участие риболовци ще имат възможност и за тренировка на 23 февруари. Турнирът се организира от горнооряховския клуб с финансовата помощ на „Фишинг Партнерс” ЕООД – София и риболовен магазин „Зеленият жабок” – Горна Оряховица.
Надпреварата е индивидуална и ще се проведе по правилата на FIPS в два дни, като всяка сесия е с продължителност от 4 състезателни часа. Зоната за риболов ще бъде разделена на 4 сектора. Два сектора от по 5 състезатели и два по 6 състезатели. Жребият за местата ще се тегли в 8 часа на 24 февруари. След това състезателите влизат в боксовете и имат време за захранка, а същинското състезание започва в 10 часа. Същата е програмата и за втория ден, като награждаването на победителите е предвидено за 15:30 часа. Таксата за участие е 50 лева. Всички 22 места са запълнени и вече се записват само резерви. Освен риболовци от региона, са се записали и състезатели от Габрово, Сливен, Ловеч, Варна, Монтана, Русе.
Наградният фонд е осигурен от магазин „Зеления жабок” и „Фишинг партнерс”. Победителят ще получи купа, медал, рибиловна макара Shimano Sahara 4000 FI и премия от 50 лева. За второто място ще има купа, медал и премия от 100 лева. Третият, освен купа и медал, ще получи и 80 лева. За четвъртото място премията е 60 лева. Специална награда – купа, медал и 100 лева, ще има и за състезателя, уловил най-голямата риба.
Състезанието е по правилата на Международната федерация по спортен риболов. Всички участници трябва да имат заверени риболовни билети за 2018 година. Забранено е използването на телени живарници, а стръв и захранка се ползват без ограничение по правилата на FIPS. Всеки един състезател лови само във рамките на бокса, който е изтеглил на жребия.
 


Ключови думи
риболов турнир "Янтра"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати