Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Актуализираха заплатите на кметовете в Горнооряховско

  01.02.2018 09:27
Актуализираха заплатите на кметовете в Горнооряховско

ОбС в Горна Оряховица прие решение, с което се актуализират заплатите на кметовете в общината. Промяната се налага заради увеличението на минималната работна заплата, като от 1 януари 2018 г. с постановление на Министреския съвет са увеличени и осигуровките за фонд пенсия с 1%. При подготовката на държавния бюджет са компенсирани възнагражденията на кметове и кметски наместници на национално ниво, като е осигурен ръст, покриващ и процента за прослужено време. Допълнителни мотиви са многото отговорности на кметовете и фактът, че като работодатели те са лишени от СБКО 3%.
Според разчета на национално ниво кметът на Горна Оряховиа инж. Добромир Добрев ще получава  2 070 лв. – толкова, колкото и колегите му, които управляват общини са над 50 хил. души население. Кметове на Долна Оряховица Григор Минков, на Първомайци Ясен Янков, на Драганово Нели Грошкова и на Поликраище Марин Тодоранов вече ще се разписват срещу 1 050 лв. Кметовете на по-малките селища Върбица, Писарево, Крушето, Правда и Янтра – съответно Чавдар Мутафов, Ахмед Мустафов, Петър Радославов, Венета Василева и Владимир Илиев, ще получават по 850 лв. Заплатата на управниците в Горски горен и Горски долен Тръмбеш, Стрелец и Паисий – Маринчо Маринов, Николай Йорданов, Райна Цветкова и Снежана Велкова, става 680 лв.
ОбС определи на кметовете допълнително възнаграждение за стаж и професионален опит в размер на 1% за всяка прослужена година. Заплатата на председателя на ОбС Даниел Костадинов е 90% от тази на кмета.


Ключови думи
заплати кметове Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати