Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Рекордните 2,5 тона събра кампанията „Капачки за бъдеще” в Горна Оряховица

  22.05.2021 17:15
Рекордните 2,5 тона събра кампанията „Капачки за бъдеще” в Горна Оряховица

Поредната много успешна кампания събра над 2,5 тона капачки в Горна Оряховица, което е рекорд за града. „Хората започнаха да идват още преди обявения час. Всички детски градини и училища се включиха с много, ама много събрани капачки. Младежкият парламент също участва, Болницата в Горна Оряховица, както и много хора от околните села и градове. Събрахме над 2,5 тона в тази кампания. Това е рекорд за нас и сме горди със съгражданите си”, разказа един от организаторите на кампанията за Горна Оряховица Деян Донев.

На 22 май се събираха събраните капачки във Велико Търново, Горна Оряховица и общо 11 града в страната. Сборният пункт за Горна Оряховица отново бе пред Летния театър и събра десетки, желаещи да помогнат.

Кампанията за по-малко от 4 г. събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите 2 г. от начинанието си, със средствата от всички дарения, бяха дарени 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Новата цел на „Капачки за бъдеще” е закупуване на първата у нас специализирана неонатална линейка.

 


Ключови думи
капачки за бъдеще
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати