Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Горна Оряховица Общество

Във Велико Търново и Горна Оряховица събират капачки за неонатална линейка

  16.10.2021 07:03
Във Велико Търново и Горна Оряховица събират капачки за неонатална линейка

Кампанията „Капачки за бъдеще“ ще мине днес през Велико Търново и Горна Оряховица. Пунктът, на който съмишлениците на идеята за купуването на неонатална линейка могат да предадат събраните капачки, ще бъде разположен на паркинга на стадион „Ивайло“ от 9 ч. до 14 ч. В Горна Оряховица мястото е паркингът пред Летния театър, а времето – от 10 ч. до 13 ч.

Местата не са избрани случайно – целта е да бъде осигурена безопасността на подкрепящите кампанията предвид разпространението на коронавируса. Самите организатори казват: „Няма да има грамоти, тениски и подобни, заради които хората да се спират и чакат. Минават, оставят за секунда и продължават. В градовете в страната е сходно - там всичките кампании също са на големи паркинги - най-често на някоя хранителна верига. Идваш, оставяш си капачките и/или кенчетата до някой спрян бус, камион или контейнер и си продължаваш към магазина да пазаруваш или където искаш да ходиш. Нещо като да отидеш до кофата за боклук пред блока, да си изхвърлиш отпадъците и да продължиш към кварталното магазинче за хляб и кисело мляко.

Само че в случая стая въпрос за рециклируем отпадък, който се превръща в медицинска апаратура и линейки, които спасяват животи“.

Утрешната кампания, която ще обхване 21 града, а в неделя – още 5, е девета поред. Тя цели да събере средства за втора неонатална линейка. Първата, осигурена от включилите се в кампанията, бе дарена на лечебно заведение в Пловдив.


Ключови думи
Капачки за бъдеще
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати