Петък, 19 Юли 2024
            
Лясковец Спорт

Състезание по футбол на малки вратички проведоха в училището в Джулюница

  08.07.2024 10:35
Състезание по футбол на малки вратички проведоха в училището в Джулюница

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), съвместно с училищното ръководство на ОбУ „П. Р. Славейков“ – с. Джулюница, зарадваха учениците от I до V с футболен турнир на малки вратички, част от план-програмата на МКБППМН за 2024 г.Отборите бяха три и имената им носеха цветовете на българския трикольор – бяло, зелено червено. В училищната надпревара участие взе и една малка дама от V клас, която игра наравно с момчетата.

Турнирът се проведе под съдийското ръководство на учителя и треньор по футбол  Стелиян Станчев. Децата изиграха три мача, бели срещу червени с резултат – 7:1, зелени срещу червени – 4:1, бели срещу зелени с резултат – 4:1. В края на състезанието белите се класираха на 1-во място, зелените на 2-ро, а трети остана отборът на червените.

Всички участници получиха индивидуални награди – раници, футболни топки, тефтери, тетрадки, образователни игри, моливи за рисуване, скицници и други, осигурени от Община Лясковец, чрез МКБППМН и ОбУ „П. Р. Славейков“ – с. Джулюница, които им бяха връчени от директора на училището Даниела Христова и Цветомила Берова - секретар на МКБППМН при Община Лясковец.

Спортното събитие бе уважено от председателя на училищното настоятелство на ОбУ „П. Р. Славейков“ и общински съветник Румен Стойков, както и от Геновева Петрова - експерт по образование в Община Лясковец и член на МКБППМН. Спортната надпревара бе наблюдавана и от учители и родители.

В края на турнира Цветомила Берова пожела на децата хубава ваканция и ги призова цяло лято да споделят игрите с наградите, които получиха. Директорът Христова им напомни, че не трябва да забравят и книгите по време на ваканцията, за да са подготвени наесен.


Ключови думи
ОбУ „П. Р. Славейков“ – с. Джулюница
Последни
Седмицата
Анкета