Вторник, 23 Юли 2024
            
Велико Търново Други

ВТУ с пореден успех на международно ниво

  03.07.2024 11:37
ВТУ с пореден успех на международно ниво

Великотърновският университет с пореден голям успех на международната сцена.

Тези дни стана ясно, че ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ заедно с още 13 водещи университета партньори от всички региони на Европа получава финансиране от 14,4 млн. евро от Европейската комисия за функционирането и дейностите на Европейския университетски алианс – OpenEU.

Припомняме, че по време на срещата по-рано през годината, провела се в Кампуса на Университета на Каталуния, Барселона, ректорите на 14-те университета подписаха декларация за съвместна инициатива OpenEU – ангажимент на най-високо институционално ниво към общата мисия, визия и цели на Консорциума.

Консорциумът OpenEU, който се координира от Университета на Каталуния, има за цел през следващите 4 години да предостави възможности за отворено и дистанционно образование на всички – по всяко време и навсякъде, независимо от ограниченията във времето и местоживеенето.

Според ректора на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров: „Инициативата „Европейски университети“ има потенциала да трансформира бъдещето на образованието, което е обещание за една нова ера на сътрудничество, иновации и високи академични постижения“.

Проф. Димитров подчерта още, че OpenEU има огромно значение за нашия Университет и за целия образователен сектор в България.


Ключови думи
ВТУ OpenEU