Петък, 19 Юли 2024
            
Велико Търново Темида

Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати, организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение

  25.06.2024 14:11
Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати, организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение

За поредна година Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати, финансиран от Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в периода 24-28 юни 2024 г.

В рамките на обмена на посещение в Районна прокуратура - Велико Търново са прокурори  от Хърватска, Германия и Италия, а ментори по програмата са прокурорите Калина Кръстева, Цонко Кръстев и Тотко Тотев. Програмата за обмен има за цел да предостави информация за съдебните системи  и правото в ЕС чрез непосредствени контакти, обмен на гледни точки  и опит между магистратите от различни държави членки на Европейския съюз.

В първият ден на посещението си магистратите  се срещнаха с Тихомир Шабов, районен прокурор на Районна прокуратура-Велико Търново, като бяха запознати в детайли с работата на българската прокуратура, наказателно правораздаване и с дейността на разследващите органи. 

Ана Секованич - прокурор в Загреб, Хърватска с ментор прокурор Калина Кръстева, ще  коментират  по темата „Правосъдие с участието на деца“. 

Йенс Чешлак – прокурор в Бохум, Германия с ментор прокурор Тотко Тотев ще обменят знания  в областта на финансово право.

Темата на обмена на Паоло Губинели, прокурор в Анкона, Италия и ментор прокурор Тотко Тотев е „ Екологични престъпления“.

В същия период прокурор Тотко Тотев ще бъде домакин по програмата за съвместен обмен между ЕМСО и  CEPOL  (European union agency for law enforcement training) на Александър Стефанович, прокурор от Ниш, Сърбия с тема на обмена „Икономически и финасови престъпления“.


Ключови думи
Районна прокуратура – Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета