Петък, 19 Юли 2024
            
Велико Търново Крими

Полицията задържа двама за грабежи в кв. „Бузлуджа“ и до МОБАЛ във Велико Търново

  18.06.2024 10:06
Полицията задържа двама за грабежи в кв. „Бузлуджа“ и до МОБАЛ във Велико Търново

За броени часове служители на РУ – В. Търново задържаха двама съпричастни към извършването на два грабежа снощи.

Около 21,00 ч. в понеделник съдействие в полицията е потърсил местен жител. Той обяснил, че час по-рано, докато се  прибирало към дома си в кв. «Бузлуджа»,  малолетно момче е било застигнато от двама непознати, единият от които издърпал раницата му, в която имало мобилен телефон, дребна сума пари и връзка ключове и се оттеглил в неизвестна посока.

В 23,00 ч. друг гражданин е сигнализирал за идентичен случай в района на МОБАЛ «Д-р Стефан Черкезов». Непознат издърпал от ръката му чанта, с намиращи се в нея ключове, банкова карта, лични документи и телефон. Въпреки предприети действия за блокиране на банковата карта, от нея били извършени плащания в денонощен магазин.

От проведените незабавни действия по разследването за броени часове криминалисти от РУ – В. Търново влезли в дирите на извършителите. Като съпричастни към извършените деяния за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двама местни жители на 20 и 24 години, известни на полицията, единият и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата./ снимката е илюстративна - архив 


Ключови думи
кв. Бузлуджа грабеж
Последни
Седмицата
Анкета