Неделя, 27 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

С Игри на волята „вазовци“ изпратиха учебната година

  14.06.2024 19:00
С Игри на волята „вазовци“ изпратиха учебната година

В последния учебен ден за 5 и 6 клас екипът на ОУ „Иван Вазов“ поднесе невероятна изненада на учениците от прогимназиален етап. Преподавателите по физическо възпитание и спорт Калинка Генова, Мартин Ченков и Иван Маринов подготвиха „Игри на волята“, с разнообразни щафетни игри, в които учениците трябваше да покажат бързина, ловкост, съобразителност, сила и не на последно място воля за справяне с неочаквани препятствия.

Събитието започна с награждаване на ученици, постигнали успех Отличен 6 по всички учебни предмети през учебната година. След това с огромен ентусиазъм седмокласниците стартираха първи и бързо преодоляха всички задачи, но купата за първо място грабна екипът на 7 „б“ клас. Техни подгласници останаха 7 „а“ и на секунди след тях са  7 „в“ клас.

Облачното време и дъждът не разубедиха петокласниците да премерят своите умения. Екипът на 5 „б“ клас поведе в надпреварата, но в последните минути настъпи обрат, в който екипът на 5 „а“ клас  откри загадката в пясъка, бързо се справи с пъзела и грабна купата за 1 място. С много малка разлика след тях се класираха 5 „б“ на второ място и 5 „в“ на трето.

Времето реши да изпита волята на шестокласниците, които не се уплашиха от започналия дъжд. „Игри на волята“ се превърна в истинско предизвикателство за тях, но те дори в дъжда показаха, че могат да бъдат сплотен екип. Добрата стратегия помогна на 6 „а“ клас да завоюва купата за първо място, а благодарение на волята и издръжливостта си 6 „б“ клас взеха второ и 6 „в“ клас - трето място.

Чувствам се горд, че учениците от ОУ „Иван Вазов“ са не само с отлични резултати в олимпиади, състезания, национални външни оценявания, но днес доказаха силна воля и желание да бъдат винаги победители, независимо от препятствията и предизвикателствата пред тях“, сподели Иван Момъков, директор на ОУ „Иван Вазов“.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета