Неделя, 14 Юли 2024
            
Лясковец Общество

Комисии описват щетите след снощния ад в Лясковец и Драгижево, Общината призовава за подкрепа на най-пострадалите

  13.06.2024 16:36
Комисии описват щетите след снощния ад в Лясковец и Драгижево, Общината призовава за подкрепа на най-пострадалите

Две комисии от служители на Община Лясковец са на терен, за да описват нанесените от снощната адска буря, придружена с градушка, щети. На територията на общината най-пострадали са село Драгижево и град Лясковец в посока Петропавловския манастир. Самият манастир също е засегнат от бедствието, което връхлетя региона. Светата обител също ще бъде обследвана от комисия.

Общинският щаб за действия при кризи бе свикан спешно още снощи и бяха начертани мерки за преодоляване на последствията от природния катаклизъм. Кметът на общината Васил Христов също е на терен.

Сформираните комисии ще посетят всички публични и частни имоти. Установените щети ще бъдат вписани в протоколи, за да могат потърпевшите да кандидатстват за еднократна държавна помощ. Комисиите ще обследват и щетите по земеделска продукция, както и по автомобили.

Община Лясковец търси варианти за подпомагане на най-нуждаещите се – възрастни хора, самотно живеещи, социално слаби... Апелът е за даряване на цигли, керемиди, строителни материали. Кметът Васил Христов и екипът му ще потърсят съдействие и от фирми.

Допълнителна информация от желаещите да помогнат на пострадалите или от пострадали може да бъде получена на 0619/ 2 20 85. Това е денонощният номер на дежурния в Община Лясковец.


Ключови думи
градушка Драгижево
Последни
Седмицата
Анкета