Неделя, 14 Юли 2024
            
Горна Оряховица Други

4-часова програма стягат за празника си в Първомайци

  07.06.2024 14:13
4-часова програма стягат за празника си в Първомайци

Първомайци празнува на Спасовден, тъй като и в Сергювец, и в Темниско храмовете са „Възнесение Господне”. Празникът се отбелязва от Църквата 40 дни след Възкресение, а в народния календар е познат като Спасовден. Тази година се пада на 13 юни и ще има тържествени служби и в двете църкви. Големият празник за селото ще е на 15 юни на площад „Съединение”.

Празничният концерт започва в 18:30 часа и ще продължи близо 4 часа, докато стане достатъчно тъмно. Ще завърши с грандиозна заря, поне така обещават организаторите.

Малко преди финала ще се изтегли и традиционната томбола, в която голяма награда е живо агне. Има и много други награди, които ще се разиграят между закупилите билет. Цената му е 2 лева, вече се продава в Пенсионерския клуб.

В концерта ще има от всеки тип музика и за всеки вкус. Стелияна Цвяткова и Милко Калайджиев ще са големите звезди, а ще се включат и много млади и местни изпълнители. Ще участват всички танцови и певчески формации на НЧ „Иван Вазов“, ОУ „Елин Пелин“ и ДГ „Здравец“ в Първомайци, ДЕС „Румина“ – Велико Търново и още много млади таланти – Александър Денев, Кристиян Менев, Мирела Блажева, Стефани и Ивелина.


Ключови думи
Първомайци празник
Последни
Седмицата
Анкета