Събота, 27 Юли 2024
            
Общество Павликени

Детска площадка и зелена класна стая осъвремениха двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

  06.06.2024 15:41
Детска площадка и зелена класна стая осъвремениха двора на СУ „Бачо Киро“ в Павликени

С официална церемония тържественото беше открита детска площадка със съоръжения за игра в двора на Средно училище „Бачо Киро“ в град Павликени.

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на гимназията Петя Неделчева прерязаха лентата за официално откриване на новата детска площадка. Заедно с тях бяха двама изявени млади спортисти от училището - Ния Дянкова, II Б клас, от Баскетболен клуб "Росица" - Павликени и Даниел Маринов, III Б клас, от Спортен клуб по карате "Киокушин-Павликени".

„Стремежът ни да осигурим по-качествена учебна среда за децата и младежите в нашата община се увенчава с още един успешно завършен обект. Желанието ни е всяко квадратно сантиметър че от нашите училища да е приветливо, интересно, модерно и безопасно място, в което следващото поколение израства по-умно, по-здраво и с по-добри социални връзки помежду си“, обърна се към ученици и учители кметът инж. Емануил Манолов. Той подчерта, че Община Павликени приветства и подкрепя всяка инициатива за опазване на околната среда, включително и дейности за повишаване на образованието на младите хора и отговорността им към зелената система.

Изграждането на площадката е финансирано по проект „Красива България”, 2023 година, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 178 586 лева, от които 76 670 лв. са от проект „Красива България“ и 101 916 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Павликени.

С реализираните проектни дейности е изградена нова площадка за игра, за спортни и образователни дейности на открито, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност.

Монтирана е беседка, в която са разположени ученически маси с пейки, поставена е учебна дъска, за да се използва за класна стая на открито.

Изградени са две малки игрища за колективни игри.

Зоните за спорт и игри са разположени шахматно, за да се осигури възможност площадките да се използват едновременно, без взаимно да си пречат техните ползватели. Нова алейна мрежа осъществява връзките между площадките.

Монтирани са и детско гимнастическо съоръжение „катерушка“, батути, пейки и кошчета.

Строително-монтажните дейности извърши фирма „ПИРС-Д” ООД - Пловдив с управител инж. Ботко Михайлов. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД - Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Фирма „Проект Плюс” ООД - Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е и автор на проекта, осъществи авторския надзор по изпълнението му.

С реализацията на дейностите по проекта се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито. По време на строителните дейности се създадоха нови работни места, тъй като 35 % от лицата, които работиха на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

С изпълнението на проекта са създадени условия учениците да се забавляват в модерна, функционална и предразполагаща към креативност игрова среда.

Протойерей Димитър отслужи водосвет за здраве и освещаване на детската площадка.


Ключови думи
ОУ Бачо Киро Павликени
Последни
Седмицата
Анкета