Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Венци пред родната къща на Хари Стоев в Горски горен Тръмбеш поставиха млади борци на „Локомотив”, утре е турнирът в негова чест

  06.06.2024 15:39
Венци пред родната къща на Хари Стоев в Горски горен Тръмбеш поставиха млади борци на „Локомотив”, утре е турнирът в негова чест

В навечерието на традиционния турнир в памет на Хари Стоев млади борци от „Локомотив” се поклониха пред паметта му в родното му село Горски горен Тръмбеш.

Кметският наместник Николай Йорданов разказа за пътя на големия борец, а момчетата на „Локо” поставиха венци пред родната му къща от името на Общината и на Клуба по борба.

Утре, 7 юни, над 70 състезатели от региона ще премерят сили в традиционния турнир по борба в памет на Хари Стоев. Ще участват два отбора от Велико Търново, от Елена, Златарица, Стражица, Севлиево, Глоджене, Русенско и домакините от „Локомотив”.

Те ще бъдат разделени във възрасти подготвителна група, деца I и II група в 13 теглови категории.

Турнирът възникна през 2011 г. по идея на тогавашния председател на Сдружението за възраждане на Горски горен Тръмбеш Николай Николов и на покойния Йордан Ангелов, кметски наместник по онова време. Първите преборвания бяха на центъра на селото в чест на Свети Дух, когато Горски горен Тръмбеш празнува. Заради нестабилното време в този сезон схватките бяха преместени в залата на борците в комплекс „Никола Петров”.


Ключови думи
Хари Стоев борба Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета