Вторник, 23 Юли 2024
            
Горна Оряховица Други

Учителката от горнооряховската Детска градина „Щастливо детство“ Веселка Стоева е носител на отличието „Неофит Рилски“ на МОН

  05.06.2024 16:44
Учителката от горнооряховската Детска градина „Щастливо детство“ Веселка Стоева е носител на отличието „Неофит Рилски“ на МОН

Учителят от горнооряховската детска градина „Щастливо детство“ Веселка Стоева е сред наградените с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. То се връчва ежегодно за професионални постижения на педагозите. Веселка Стоева е и носител на специалната награда на председателя на Съюза на българските учители.
Тя бе сред десетимата номинирани за „Учител на годината“ в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“ от тазгодишния престижен конкурс на съсловната организация. Наградите от него бяха раздадени в присъствието на президента Румен Радев на специална церемония, състояла се през месец май.
Номинацията на Стоева е направена от Общинския координационен съвет на СБУ – Горна Оряховица, по инициатива на ръководството на ДГ „Щастливо детство“, където г-жа Стоева работи от 15 години. Общо над 32 години стаж в учебни заведения има горнооряховският педагог.
Сред мотивите, придружаващи номинацията се изтъква индивидуалния подход на учителката към всяко дете и подкрепата за развитие, която оказва, спрямо конкретните нужди и способности. Наред с това Веселка Стоева е и активен партньор на родителите, като установява отлични отношения и сътрудничество между семейната среда и детската градина, се посочва още в аргументите.
Стоева е и сред малкото хора, занимаващи се с грънчарство, като предава тези умения на подрастващите.
„Уникално и зареждащо е да се работи с  деца. Най-голямата награда за мен е да видя резултата от своя труд, както и децата, които съм учила, на свой ред да изберат да станат учители“, споделя Веселка Стоева. Тя уточнява, че на учителската професия вече са се отдали десет нейни бивши възпитаници.
Веселка Стоева бе също така сред поканените и присъства на приема, даден от държавния глава Румен Радев в Националния исторически музей по случай Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


Ключови думи
Веселка Стоева награда Горна Оряховица