Вторник, 23 Юли 2024
            
Велико Търново Култура

Спектакълът „Слуга на двама господари“ на великотърновския театър с премиера в София

  03.06.2024 13:55
Спектакълът „Слуга на двама господари“ на великотърновския театър с премиера в София

Спектакълът „Слуга на двама господари“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново ще бъде представен за първи път на софийска сцена. Премиерата на великата пиеса на Карло Голдони в София е на 7 юни от 19 часа в Театър „Българска армия“.

Постановката на режисьора Димитър Шарков ще предложи на публиката своеобразен карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи, истинско забавление на фона на любима музика, песни и луди танци в стила на рокендрола и туиста. С този спектакъл всеки зрител ще попадне в двойната зависимост на смеха и веселието, които са господарите на истинския живот на сцената.

Творческата идея е на Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Сценографията и костюмите са на художничката Антоанета Костова, хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ “Константин Кисимов”.

Историята в „Слуга на двама господари“ ще пренесе публиката в 60-те години на XX век в цветна Италия - в Неапол и Сицилия, които носят своята наивност и чистота. В същото време европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота.

Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати както за зрителя, така и за героите. Темата на спектакъла е двойственият живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите и емоциите са оголени до краен предел, а желанията са най-дръзки.  

Билети за премиерата на «Слуга на двама господари» в София на 7 юни от 19 часа в Театър «Българска армия» се продават на касата на театъра, както и онлайн на в Grabo.bg-https://grabo.bg/sofia/na-teatar-0k963 и на http://www.tickets.tba.bg/


Ключови думи
Слуга на двама господари МДТ