Събота, 27 Юли 2024
            
Други Павликени

Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

  02.06.2024 14:05
Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 148 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет д-р Венцислав Георгиев, общински съветници. На площад „Свобода" бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

„Идваме всяка година на площад „Свобода“, водени от непреходната сила на родовата памет и дълга към предците. Това е една от най-старите традиции, започнала още в първите години на свободна България“, каза в официалното си слово инж. Манолов. „Образите на всички национални герои са много по-големи от своята трагична участ. Те са символи на надежда, вдъхновение и морални стандарти, които ни помагат да преодоляваме предизвикателствата на ежедневието и да се стремим към по-добро бъдеще. Те ни показват, че дори в най-тъмните моменти, има светлина и надежда“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градският площад бе озарен от традиционната за този ден заря.


Ключови думи
Ботев
Последни
Седмицата
Анкета