Събота, 27 Юли 2024
            
Елена Култура

Национално литературно четене „Вдъхновяващата поезия – децата отварят сърцата и мислите си чрез стихове“ проведоха в Елена

  23.05.2024 09:37
Национално литературно четене „Вдъхновяващата поезия – децата отварят сърцата и мислите си чрез стихове“ проведоха в Елена

На 20 май т.г. Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“ съвместно с Градската библиотека и четвъртокласниците от двете училища в града – СУ „Иван Момчилов“ и НУ „Иларион Макариополски“, се включиха в инициативата на сдружение „Българче“ – Национално литературно четене: „Вдъхновяващата поезия – децата отварят сърцата и мислите си чрез стихове“.

Събралите се големи и малки приятели на поезията се насладиха на красотата и изяществото на българския език. Всяко едно дете прочете любим стих от списание „Аз съм българче“, което четвъртокласниците получиха като подарък след събитието, заедно с грамота за участие. 

Благодарение на инициативата деца и възрастни си поговориха както за литература, така и за предстоящия – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и за химна „Върви, народе възродени“ по стихове на еленчанина Стоян Михайловски.

Всички се разделиха с пожелание тази инициатива да стане традиция и отново да се срещнат в подобно вълнуващо събитие, изпълнено с изящни думи и вълнуващи образи.


Ключови думи
литературно четене
Последни
Седмицата
Анкета