Петък, 21 Юни 2024
            
Горна Оряховица Общество

С пъстро шествие в Горна Оряховица ще бъде честван 24 май

  23.05.2024 09:17
С пъстро шествие в Горна Оряховица ще бъде честван 24 май

С празнично шествие в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В шествието на 24 май ще се включат деца от детските заведения, ученици, учители, просветни и културни дейци от общината.
Празникът ще започне от 10.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“. След празничното шествие ще бъдат връчени традиционните награди „Млада Горна Оряховица“.
Във връзка с провеждане на празничното шествие от 09.30 ч. до приключването му ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Цар Освободител” в участъка й от ул. „19 февруари” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” (Пощата). Движението ще бъде ограничено и по следните маршрути: ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” (НЧ „Напредък - 1869”), по ул. „Иван Вазов” от кръстовището й на пл. „Георги Измирлиев” до кръстовището с ул. „Янко Боянов” и „Патриарх Евтимий“ и по ул. „Св. Княз Борис I“ от пл. „Георги Измирлиев“ до кръстовището й с ул. „Елена Грънчарова“.
Вечерта от 18.00 ч. е празничното дефиле на абитуриентите от горнооряховските училища. Тази година зрелостниците ще преминат по червения килим в две вечери – на 24 и 25 май.
Заради празничното дефиле отново се налага временна организация на движението в централната градска част.
От 16:00 до 17:30 часа се затваря за движение улица „Цар Освободител“, в участъка от кръстовището с ул. Георги Измирлиев" до кръстовището с ул. „Свети Княз Борис І“.
Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 17.30 ч. по ул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „19 февруари“ до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І“ (Пощата); по ул. „Георги Измирлиев“ – от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев“ до кръстовището с ул. „Цар Освободител“; по ул. „Иван Вазов“ в участъка от кръстовището й с ул. „Янко Боянов“ и ул. „Патриарх Евтимий“ до пл. „Георги Измирлиев“ и по ул. „Св. Княз Борис I“ от пл. „Георги Измирлиев“ до кръстовището й с ул. „Елена Грънчарова“.
Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.


Ключови думи
шествие 24 май Горна Оряховица