Сряда, 19 Юни 2024
            
Велико Търново Други

Наградиха ученици от професия „Графичен дизайнер“ на СУ „Емилиян Станев“

  17.05.2024 10:57
Наградиха ученици от професия „Графичен дизайнер“ на СУ „Емилиян Станев“

36 ученици от класовете от професия “Графичен дизайнер” на СУ “Емилиян Станев” получиха своите награди в конкурса “Ахимса: ненасилието”. Той се организира от Индологическа фондация “Изток-Запад” и е част от проявите, съпътстващи пътуваща изложба срещу насилието.

Възпитаниците на най-голямото училище в областта получиха парични и предметни награди. Големият победител в конкурса е Андрея Цекова от IX “в” клас, а нейните съученички Теодора Караколева и Василена Димитрова са класирани от журито съответно на II-ро и III-то място. Наградите бяха връчени от Албена Безовска от Индологическа фондация “Изток-Запад”, а в журито, оценявало творбите бе и проф. Красимир Русев, преподавател във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Всички творби, участвали в конкурса са подредени в едно от фоайетата на СУ “Емилиян Станев”. Те са толкова добри, че заслужават да бъдат видяни от широката публика и аз искрено се надявам да бъде организира една по-голяма изложба, каза при откриването проф. Русев.

Някои от наградените творби ще бъдат изложени в заключителната изложба на проекта “Ахимса: ненасилието” в София, а други ще бъдат отпечатани на картички, каза Албена Безовска от фондация “Изток-Запад”.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев графичен дизайн
Последни
Седмицата
Анкета