Събота, 27 Юли 2024
            
Лясковец Общество

Отбелязаха 155 г. от основаването на Лясковския революционен комитет

  16.05.2024 13:26
Отбелязаха 155 г. от основаването на Лясковския революционен комитет

Лясковчани с основание се гордеят с постиженията на предците си и с миналото на своя град. Лясковчани винаги са се отличавали със своите трудолюбие, предприемчивост и свободолюбие. Те не са се примирявали, а са вземали активно участие в борбите за независима и свободна България. Трябва да помним, почитаме и предаваме на следващите поколения.

Изхождайки от това убеждение, Община Лясковец и Общинският комитет „Васил Левски“ организираха кръгла маса във връзка със 155-годишнината от основаването на Лясковския революционен комитет. Форумът събра хора, вълнуващи се от историята на града и на страната.

Срещата за годишнината откриха малки родолюбци от НУ „Цани Гинчев“. За делото на Марин Цонзаров говори председателят на ОК „Васил Левски“ Димитър Байчев. Николай Кожухаров пък припомни за д-р Иван Касабов,когото даде за пример как трябва да се държи един българин в Европа. „Левски и Лясковец“ бе темата на Марийка Давидова, а Бисер Станев се посвети на Стойчо Куркев.

Домакини на срещата бяха зам.-кметовете Емилия Жилиева и инж. Деница Коева.

Тази среща няма да е последната, защото сме длъжни да пазим паметта за предците си и стореното от тях, ангажира се от името на Общината Емилия Жилиева.


Ключови думи
Лясковски революционен комитет 155 г.
Последни
Седмицата
Анкета