Сряда, 19 Юни 2024
            
Свищов Спорт

12 от най-добрите футболни школи в страната спориха за Купа „Нове“

  14.05.2024 16:42
12 от най-добрите футболни школи в страната спориха за Купа „Нове“

От 9 до 12 май в Свищов се проведе второто издание на Детския футболен турнир за „КУПА НОВЕ“. Спортното събитие, което се състоя за втора поредна година, е във формат – 7 за деца, набор 2014 година, и е по инициатива на Футболен клуб „НОВЕ“, който е и основният организатор. Като всяко друго събитие, така и турнирът се проведе с помощта на партньори и спомоществователи, които подкрепят детския футбол и децата, занимаващи се със спорт. Специални благодарности бяха отправени както към тях, така и към Община Свищов, която оказа логистично съдействие и подкрепа.

Тазгодишното издание на „КУПА НОВЕ“ събра в Свищов 12 отбора от най-добрите школи в страната. В четири дни те мериха сили помежду си, а програмата предложи на феновете супер мачове още от първия ден. Чудесно представяне направиха всички отбори в първенството, като показаха спортни умения и хъс за победа по време на целия турнир. Ето кои бяха те: Лато – Свищов, ЦСКА – София, Левски – София, Славия – София, V&R Академия – София, Берое – Стара Загора, Хлапетата – Благоевград, ОФК Несебър, Ботев – Пловдив, Черно море – Варна, Приказките – Добрич и Дунав – Русе.

Освен отбелязаните във футболните срещи голове, за крайното класиране и определянето на наградите съществен принос имаше специална комисия, която следеше за стриктното и коректно протичане на всеки мач. Именно тя имаше за задача да определи кои са носителите на индивидуалните награди за най-добър нападател, най-добър защитник, най-добър вратар и най-полезен играч.

Шампион на турнира и първото място тази година заслужено зае отборът на ЦСКА, който се окичи със златните медали и стана носител на „КУПА НОВЕ“. След тях на почетните второ, трето и четвърто място се наредиха Ботев – Пловдив, Хлапетата – Благоевград и Левски – София. На всички останали участници, които също се представиха достойно със своята игра, беше оказано необходимото внимание и те също получиха грамоти и медали за участието си в турнира.

Церемонията по награждаване води директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов, а наградите на победителите бяха връчени лично от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев. Той приветства организаторите и спомоществователите на турнира, който се проведе на изключително високо ниво, и поздрави състезателите и техните треньори за отдадеността към футбола и спортсменската игра. Специални благодарности кметът на Свищов отправи към Иван и Александър Караджови от „Сортови семена“ ЕАД за това че инвестират в децата и в материалната база, която предоставя добри условия са спорт, а също така че продължават да провеждат това важно спортно събитие и поддържат спортното съоръжение в изряден вид, което е изцяло за тяхна сметка. Той им пожела да са здрави и да имат една плодородна година, за да успяват да инвестират и занапред в развитието на децата. 


Ключови думи
Купа Нове Футбол 7