Вторник, 18 Юни 2024
            
Велико Търново Други

Музей „Затвор“ очаква посетители в Нощта на музеите - 18 май

  13.05.2024 13:01
Музей „Затвор“ очаква посетители в Нощта на музеите - 18 май

На 18 май Регионален исторически музей - Велико Търново се включва в инициативата Европейска нощ на музеите 2024. В съботната вечер отворен за безплатни посещения до 23,30 часа ще е музей „Затвор“.

Експозицията ще може да се разгледа без входни такси и през деня.

Европейската нощ на музеите се провежда по инициатива на френското Министерство на културата от 2005 г. По своя формат инициативата представлява широко отворена програма към различни публики, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, представени от музеи и галерии, но и да почувстват посланията им.

Акцентира се върху младата аудитория, чрез представяне на необичайна и атрактивна програма, която освен възможността за запознаване с културното наследство, да предлага и други културни прояви.

Регионален исторически музей - Велико Търново участва в инициативата от създаването й с различни събития и свободен достъп през годините до средновековните църкви в квартал „Асенов“, музеите „Затвор“, „Възраждане и Учредително събрание“, „Сарафкина къща“, Мултимедиен посетителски център, Археологическия музей и експозициите в Арбанаси.


Ключови думи
Музей Затвор Нощ на музеите