Понеделник, 20 Май 2024
            
Велико Търново Избори 9 юни 2024 г.

На мястото на първата социалистическа сбирка откри кампанията си „БСП за България“ във Велико Търново

  10.05.2024 21:17
На мястото на първата социалистическа сбирка откри кампанията си „БСП за България“ във Велико Търново

Пространството пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски в парка „Никола Габровски“ във Велико Търново символично избра за старт на предизборната си кампания „БСП за България“ в областта. Именно тук преди 133 г. е проведена първата социалистическа сбирка в България и именно оттук започна заявката на „БСП за България“ в 4-ти многомандатен избирателен район както за членове на Европейския парламент, така и за народни представители в 50-то Народно събрание.

За пръв път областта има двама представители в листата с кандидати за членове на Европейския парламент. Христо Кавалски е под номер 11, а Красин Каракоцев - под номер 16. Кавалски е и трети в листата за следващото българско Народно събрание.

Христо Кавалски е на 37 г. Магистър по „Психология“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и по „Стопанско управление“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов, към момента е студент четвърта година по специалността „Право“.  Завършил е и Школа по политически мениджмънт и Академия за общинска политика. Член на БСП от 2007 г. Създател и председател на Младежкото обединение на БСП - Павликени от 2011 г. до 2016 г. Председател на Общинския партиен съвет на БСП от 2016 г. до момента. Общински съветник в ОбС - Павликени в четири поредни мандата до момента. В периода 2019 – 2023 г. е председател на Общински съвет – Павликени и член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Основният акцент, който си поставя Христо Кавалски в тази кампания, е да бъде гласът на регионите в националния парламент.

За мен е чест и отговорност гласуваното доверие на двама, а не на един човек от областта, да сме в листата с кандидати за Европейския парламент. Листата ни за национален парламент е най-достойна от всички в областта, чест е, че националното ръководство на БСП изпрати Атанас Зафиров да я води. Ще съм горд да застана до всеки от тях, сподели Кавалски.

Красин Каракоцев е роден  във Велико Търново на 3 март 1988 г. Предприемач е в сферата на счетоводството. Завършил е средното си образование в Старопрестолна гимназия по икономика – Велико Търново със специалност „Счетоводна отчетност“. Завършил е бакалавърска и магистърска степен към Икономически университет – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Има квалификационна степен „Учител по икономика“ от Великотърновския университет. Член на БСП от 2013г. и член на Националния съвет на Младежкото обединение от 9 години. Общински съветник във Велико Търново в мандат 2019-2023 г.

Много хора си мислят, че европейските избори не ги засягат. Това не е така. Всяка една европейска политика засяга по някакъв начин нашия живот – кога ще ни спрат мините, дали ще си сменим валутата… Затова е важно кои хора ще изпратим в ЕП. Кандидатите в листата на „БСП за България” за Европейския парламент с водач Кристиян Вигенин са достойни хора, които ще защитаваме гласът на България да бъде още по-силно чут в Европа. Приоритет на БСП е гласът на националните държави да бъде чут, каза и Красин Каракоцев.

Областният председател на БСП Мариана Бояджиева пък припомни събитията, случили се в днешния парк „Габровски” и че историята на социалистическото движение в България е история на класова борба, борба за социална справедливост.

Нашата партия възприема идеите на марксизма, интернационализма, на антифашизма, след 1989 г. приехме демократичния път и запазихме социализма не само като ценност, но и като обществено устройство за една модерна социална държава. На това знаково място ще почерпим сила и енергия от нашите предци за кампанията. БСП се бори за мир, работеща икономика, работни места, достойни доходи, каза Мариана Бояджиева, и пожела на кандидатите сила, енергия, ползотворни срещи с избирателите.

Под номер 16 в листата за Народното събрание е полковник доцент Захарин Марков, доайенът в листата.  Позиция преди него е Венцеслав Георгиев  - магистър по физика в  СУ "Св. Климент Охридски", който обича да казва, че състоянието на духа му е „юноша бледен от старата школа“.

На 14-та позиция е Никол Григорова - член на БСП и Младежкото обединение, мениджър проекти в местна рекламна агенция. Под номер 13 в листата е друга млада представителка на БСП – политологът Радина Попова, която понастоящем учи за придобиване на допълнителна професионална квалификация "Учител по гражданско образование. Мечтата й е България да е родина, предоставяща възможности за развитие и добър живот на децата.

Под номер 12 в листата е Антим Бижев - на 42 години, семеен е, с едно дете, в момента е студент във ВТУ със специалност "Археология". Надява  се да се промени всичко в управлението на държавата, твърди, че е време за промяна. По думите му БСП трябва да бъде управляваща и единна.

Под номер 11 е най-младият кандидат в листата- 24 годишният Иван Иванов от Лясковец. Той е студент във ВТУ в IV курс със специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“. Казва, че спортът изгражда характер, затова влиза силно мотивиран в политиката с цел да амбицира младите хора да бъдат отговорни и със силна гражданска позиция.

10-тата позиция е за Петко Прокопов от Велико Търново. Той член на БСП от 1997 г., когато излиза от казармата, магистър е държавна поръчка по политология от СУ „К. Охридски". В момента работи в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“.

9-тата позиция е за Мария Мачковска-Русинова.  Тя излиза на сцената на политиката без опит, но с висок дух, трезв реализъм и готовност за сериозната работа, която предстои. Качествата, които усъвършенства в немалкото години практически опит у нас и в чужбина, са  разностранни и се базират на знания в сферата на бизнес администрацията, икономиката, мениджмънта и маркетинга и обучението.

На 8-мо място в листата е София Борисова-Вергилова от Свищов, доктор по икономика в Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“, член на националния съвет на МО в БСП, общински съветник и председател на Общинския съвет на БСП в Свищов.

На 7-мо място в листата е Мартин Янев. Завършил е  Русенски университет “Ангел Кънчев“, специалност „Индустриален мениджмънт“, както и „Транспортен мениджмънт и логистика“ във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. С близо 15 години опит в различни сфери на транспорта и логистиката, инж. Янев притежава редица международни сертификати в областта.

6-тото място в листата е за представител от Горна Оряховица - младата Емилия Иванова. През 1998 г. завършва средното си образование в СОУ „Г. С. Раковски“, а в 2002 г. - висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност магистратура „Счетоводство и контрол“. През 2016 г. завършва второто си висше образование с магистратура в Русенския университет „Ангел Кънчев“ с инженерна специалност „Управление на технология на транспорта“. Работи в сферата на търговията над 15 години. В момента извършва и учебна дейност като преподавател. Член на БСП от 2016 г. и председател на ОПО „Димитър Дюлгеров“. Член на общинското ръководство на БСП  в Горна Оряховица.  Владее италиански език, с едно дете, многократно е участвала в предизборни кампании. Активен участник в политическия и социалния живот в града с доказана репутация на отговорен и ерудиран професионалист.

5-тото място в листата е за Михаил Михалев.

Наричат го идеалиста в партията, защото е започнал да лепи плакати преди 15 години и не прескача нито едно стъпало. От 4 години е председател на най-старата партийна организация в страната - тази на БСП във Велико Търново, и е втори мандат общински съветник. В момента работи като журналист в най-големия областен всекидневник, бил е кореспондент на БСТВ и TVN- България, работил е за телевизия „Евроком“, бил е пиар на Областна администрация и Общинска администрация - Сухиндол, работил е в различни регионални медии, бил е и учител по журналистика. Завършил е „Политическа журналистика“ във Варна и „Педагогика“ във Великотърновския университет.

Благодаря ви, че отново сме тук и заедно, за да отдадем почит към първата социалистическа сбирка в България. Вече 34 г. нашите опоненти не успяват да премахнат единствената пречка пред своите олигархични намерения за унищожаване на българския народ – БСП. Цяла България е в разруха от техните сглобки, от техните нечисти намерения, за тях хората са касички. Затова трябва да дойде промяната и истинското възмездие. Призовавам ви на 9 юни да подкрепим „БСП за България” с номер 24, апелира Михалев. Секунди по-късно той поздрави 91-годишната Недялка Костова, отдала 70 г. от живота си на социалистическата идея.

На 4-то място в листата е шампионката по шахмат Цвета Галунова от гражданската квота.

Като представител на младите хола мога да допринеса за това социалистическата идея, социалната кауза да стигне до повече млади хора. Това ще бъде моята мисия в политиката. А тя, политиката, има смисъл, само ако носи полза на хората, смята Галунова. Нейните благодарности бяха към Корнелия Нинова, която за трети път й дава възможност да изразява гражданската позиция, и на БСП в Лясковец, които я номинираха за 50-то Народно събрание.

На 3 то място в листата е Христо Кавалски.

На 2-ро място е Валентина Димова, представител на община Полски Тръмбеш.  Димова е бакалавър по психология и магистър по социална психология, на изборите през април 2023 г. беше избрана за народен представител в 49-о НС от Великотърновска област.

Трябва да вървим по стъпките на Димитър Благоев и Никола Габровски и смело и гордо да вдигаме знамето на социалистическите идеи, които те са ни завещали. В последно време  България се живее трудно. Единствената цел на управляващите е да се докопат до властта. На прага сме на поредните парламентарни избори. Заставаме пред вас да поискаме доверието ви. Не позволявайте никой да ви го отнеме. Защото поставяме на първо място проблемите и грижите на хората, бяха думите на Валентина Димова.

Водачът на листата Атанас Зафиров е роден през 1971 г.

Има завършени три магистърски степени. „Национална сигурност” от Военна академия ”Г .С. Раковски”, „Финанси” от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и „Български език и история” отново във Велико Търново, което силно го свързва с града. Освен това  той е  завършил множество професионални квалификации по политология и политически мениджмънт в Нов Български Университет, Българско училище за политика, Институт за социална интеграция и Московската школа за политически изследвания. Работил е в сферата на частния бизнес и местното самоуправление. Народен представител в 42-то, 43-то, 45-то, 46-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание, в комисиите по отбрана, вероизповедания, борба с корупцията и парламентарна етика, контрол над специалните служби. Председател на комисията по отбрана в 46-то и 47-то Народно събрание. Ротационен председател на Комисията за контрол на специалните служби в 48-то НС. Заместник председател на парламентарната група. Три мандата делегат в Парламентарната асамблея на НАТО. Три мандата председател на групата за приятелство с Армения в НС. Носител на Медал на благодарността, връчен му лично от президента на Армения. От 2008 г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006 г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП - Бургас. От началото на 2017 г. е член на ИБ на НС на БСП, а след 50-ия конгрес на партията (2020г.)  -  заместник-председател на НС на БСП, с ресор коалиционна политика.

Два мандата е председател на Съвета по отбрана и председател на УС на фондация „Дума”. Председател на УС на Българска федерация ръгби. Носител на медала за заслуги на Международната конфедерация на офицерите от резерва към НАТО–СИОР. Автор на множество публикации и една студия в областта на борбата с корупцията, външната политика, отбраната и националната сигурност. Владее руски език. Семеен е, с две деца.

За мен е истинско удовлетворение да се върна в града, където минаха някои от най-хубавите ми години. Тук срещнах майката на двете ми деца, тук бях приет в редовете на БСП, точно на това място ми бе връчена и партийната книжка. След такива спомени няма как част от сърцето ми да не остане в този прекрасен град, сподели лични моменти Атанас Зафиров.

Водачът на листата не скри, че всъщност седемте му парламентарни мандата се равняват цифром и словом на по-малко от 5 г.

Това е ужасяваща илюстрация на тежката политическа криза, в която се намира нашата родина. Нелепите промени в Конституцията могат да доведат политическата криза да прерасне в конституционна. Тогава ще имаме и социална, и икономическа, и демографска, и икономическа криза… Това показва колко голям е залогът на тези избори. А още по-голям го прави това, че се провеждат съвместно с европейските избори. Защото освен съдбата на България, решаваме съдбата на Европа. Затова първият ни апел към вас е „Гласувайте!”. Опонент са ни ГЕРБ и моделът „Борисов”, но врагът ни са бездушието, ниската избирателна активност, което води до уродливи форми на управление. Видяхме ги, особено през последните 9 месеца. Гласувайте със сърце, но и с разум, за хората, които са доказали, че никога не са отстъпили от обещанията си, никога не са ви подвели – БСП и нашите коалиционни партньори. Нуждаем се от вашата подкрепа, за да бъдем повече и по-силни, призова Атанас Зафиров.

По думите му, за да бъде успешна една предизборна кампания, има 3 условия – добра предизборна програма, добри кандидати и малко късмет.

Първите две са налице, дано този път имаме и късмет, пожела Зафиров. 

С изпълненията на група „Пролет” към читалище „Светлина” и на Ирена Трайкова започна и приключи официалната част от откриването на предизборната кампания на „БСП за България“ във Велико Търново. Коалицията е под №24 в бюлетините, а по традиция финала бе с „Една българска роза“ и поднасяне на цветя на паметника в парка „Габровски“.

Специален гост на събитието бе народният представител от Габрово Валери Митов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
БСП
Последни
Седмицата
Анкета