Понеделник, 20 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кулинарни и музикални звезди, наситена програма и много забавления за Празника на горнооряховския суджук

  10.05.2024 10:16
Кулинарни и музикални звезди, наситена програма и много забавления за Празника на горнооряховския суджук

На открита сцена край Летния театър в Горна Оряховица ще се изявяват артистите, участващи в атрактивната програма за тазгодишния Празник на горнооряховския суджук. В същото пространството ще се състоят разнообразни прояви, ще се разположат щандове и дюкяни. Традиционното събитие започва веднага след честванията по повод празника на града, който се отбелязва на 29 май.

Кулинарният събор ще бъде открит на 31 май, петък.

Старт ще дадат младежите от великотърновския Духов оркестър „Джуниър бенд“ и горнооряховския мажоретен състав „Българче“. Програмата ще продължи под звуците на български фолклор с участието на местни състави.

Гостуващите изпълнители в първата вечер на празника са Николай Славеев и сестрите Мария и Магдалена Филатови.

Весело детско шоу започва точно в 10.00 ч. на Първи юни, отново край Летния театър. Водещ на забавленията за най-малките ще бъде музикантът Искрен Пецов.

От 12.00 ч. ще се постави началото и на останалите прояви в рамките на празника. Игри, томболи, занаятчийски работилници и кулинарни изкушения непрекъснато ще предизвикват интереса на посетителите.

Звездите от „Hell’s Kitchen“ шеф Царина Цанева и шеф Ивайло Иванов ще готвят за гостите на тазгодишното издание на Празника. Двамата кулинари, които са родом от Горна Оряховица, доказаха умения от телевизионния екран, ще ги демонстрират и на живо.

Фолклорни песни, поп и рок изпълнения ще се редуват на откритата сцена през целия ден.

От 19.30 ч. започва концертът на талантливата Пепи Христозова  - едно от водещите имена на новото поколение народни певици.

След нейната изява сцената ще завладеят изключителните горнооряховски таланти от Вокален състав „Графити“ при НЧ „Напредък-1869“.

Любо Киров е голямата звезда в програмата на 1 юни. Той излиза на сцената при горнооряховския Летен театър в 21.30 ч.

Концертите с разнообразни изпълнители продължават още от 9.00 ч. на следващия ден.

Официалното закриване на Празника на горнооряховския суджук е в 11.00 ч. на 2 юни, неделя.

 


Ключови думи
Празник на суджука Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета