Понеделник, 06 Май 2024
            
Велико Търново Други

Нова детска площадка бе открита във великотърновския квартал „Бузлуджа“

  26.04.2024 16:08
Нова детска площадка бе открита във великотърновския квартал „Бузлуджа“

Нова детска площадка бе открита днес в един от най-големите квартали на Велико Търново – „Бузлуджа“. Пространството се намира между улиците „Георги Измирлиев“ и „Ген. Иван Сарафов“, в близост до кварталната горичка и екостадион.

Десетки деца и ученици от СУ „Георги С. Раковски“, СУ „Вела Благоева“ и Детска градина „Ален мак“ първи се порадваха на новата придобивка. Малчуганите пяха песни и след това прерязаха лентата.

Детската площадка е резултат от съвместен проект на Община Велико Търново и Сдружение „Промяна в поколението“. Оформянето на терена, облагородяването му, изграждането на основата, поставянето на безопасна за малчуганите настилка е дело на Общината, а детските съоръжения са дарени от сдружението.

По време на откриването децата бяха поздравени от кмета на старопрестолния град Даниел Панов и Цветомила Демиркова – председател на организацията.

„Велико Търново отново показва как с обединени усилия местната власт, неправителственият сектор и хора с големи сърца като Цветомила Демиркова променят към по-добро градската среда. Надявам се, че нейният пример ще вдъхнови все повече хора, с които заедно да работим за нашия град“, коментира Даниел Панов и връчи Старопрестолна грамота на Цветомила Демиркова.

„За Сдружение „Промяна в поколенията“ е огромна чест, че намира свой съмишленик и верен партньор в лицето на кмета на Община Велико Търново – г-н Даниел Панов, както и на неговия експертен екип. Пожеланията са ползотворното сътрудничество все повече да се разраства и задълбочава, а градът ни все повече да се радва на добрите му плодове“, коментира Цветомила Демиркова.

За по-малко от половин година това е втората детска площадка, която Общината и Сдружение „Промяна в поколенията“ изграждат – първата е в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, непосредствено до детското отделение, припомни Цветомила Демиркова.


Ключови думи
детска площадка кв. Бузлуджа
Последни
Седмицата
Анкета