Събота, 04 Май 2024
            
Елена Спорт

Националното турне „Асеневци” превръща община Елена в арена на шахматни битки

  22.04.2024 09:44
Националното турне „Асеневци” превръща община Елена в арена на шахматни битки

На 18 април шахматният клуб „Асеневци” посети красивия балкански град Елена като част от своето Национално шахматно турне „Асеневци” за 2024 година. Събитието се проведе под патронажа на Дилян Млъзев – кмет на община Елена, а участие взеха 100 деца от СУ „Иван Момчилов”. Това е третата поредна година, в която клубът организира най-мащабния шахматен проект в страната с цел да популяризира шахмата сред младите хора.

„Нашата кауза е да популяризираме шаха сред подрастващите и да дадем РАВЕН ШАНС и възможност на всеки желаещ да тренира БЕЗПЛАТНО! Затова нашата мисия вече трета година е да обикаляме по малките населени места и общини - там, където децата нямат достъп до древната игра, за да им я представим и направим достъпна.” – споделиха от ШК „Асеневци”.

Събитието в Елена събра деца от цялата община, които споделиха своето вълнение и желание да се потопят в света на шахмата. Шахматен клуб "Асеневци" предложи различни дейности, насочени към развиването на уменията и интереса към шахмата на младите участници. Сред тях бе: открит урок, който запозна начинаещите с основните правила и стратегии на играта, отборна и индивидуална игра. Важна част от деня беше сеансът на едновременна игра, където децата имаха уникалната възможност да се изправят срещу професионални треньори. Това не само ги мотивира, но и им позволи да приложат наученото в практика.

Завършекът на шахматния празник бе раздаването на ваучери за безплатен 4-месечен курс по шахмат с професионалните треньори на ШК „Асеневци”. Това дава възможност на всички участници от общината да продължат своето обучение и развитие в интелектуалната игра.

Шахматен клуб "Асеневци" оставя след себе си серия от обучения и празненства в различни общини по време на своето национално турне, което ще продължи с учебен лагер, преди да завърши с голям турнир за излъчване на шампионите.

Посещението в Елена бе ознаменувано с голям интерес и вълнение от децата, които активно се включиха във всички дейности и изразиха с усмивка своята радост от тази възможност. "Асеневци" продължават своята мисия да прави шахмата достъпна и интересна за всеки млад човек в България, подкрепяйки равния шанс и безплатното обучение в този благороден спорт.


Ключови думи
шахматен клуб "Асеневци" Елена
Последни
Седмицата
Анкета