Петък, 03 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

В Горна Оряховица собствениците на 10 грохнали автомобили получиха последно предупреждение за премахването им

  20.04.2024 15:04
В Горна Оряховица собствениците на 10 грохнали автомобили получиха последно предупреждение за премахването им

Обичайната пролетна акция по премахване на изоставени автомобили по улиците този път набеляза 10 грохнали возила. Собствениците им имат две седмици срок да ги приберат или колите ще бъдат откарани принудително до площадка за разкомплектоване.

От няколко години подобни акции имат сериозен успех и зарязаните автомобили намаляват. Принципно кампаниите се правят два пъти годишно, след като се насъберат достатъчно сигнали за такива коли. След това комисия, в която влизат юрист, експерти по общинска собственост, ТСУ и екология и представител на Пътна полиция обхождат набелязаните автомобили и поставят стикер, с който се предупреждава собственика да освободи от возилото си общинската собственост. Срокът за доброволно премахване е 14 дни. Докато тече двуседмичният срок, със съдействието на органите на МВР, общинската администрация извършва проверки за констатиране на собствеността. След изтичането му ще бъдат извършени повторни огледи на място. Ако някой от автомобилите не е бил отстранен, следва заповед за принудителното му премахване. 
Заповедта се публикува в сайта на Общината, връчва се и на установения по-рано собственик, който е длъжен да я изпълни в 14-дневен срок.
След изтичането и на този срок, всеки такъв автомобил ще бъде репатриран до площадка за вторични суровини на фирма, която има сключен договор с Общината.


Ключови думи
стари коли
Последни
Седмицата
Анкета