Сряда, 01 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Основателите на метода актив ситинг идват в Горна Оряховица

  18.04.2024 13:06
Основателите на метода актив ситинг идват в Горна Оряховица

Лекция и практически насоки ще представят в Горна Оряховица основателите на метода актив ситинг Коко и Ива. Те ще бъдат гости на „Блуминг спортен център“ по покана на Елеонора Маркова.  

Имам огромното удоволствие да ви поканя на едно отдавна чакано от мен събитие. Лекция и практически насоки от основателите на метода актив ситинг – Коко и Ива.
Отдавна следя тяхната работа и искам да дам шанс на всички в нашия град да се докоснат до метода, който те са разработили и който дава наистина много положителни резултати.
Тяхната единственна свободна дата за тази година е 19 април (петък) от 11.00 ч. и мисля, че трябва да се възползваме, има време да си освободите графика за нещо толкова ценно, казва Елеонора.
Как да се включите:
Запишете се на място в залата на Блуминг спортен център, ул. „Вичо Грънчаров“ 9А или на лично съобщение на профила bluming bluming във Фейсбук. Таксата е 20 лв.

Какво е Актив Ситинг?
„Актив Ситинг е система от специализирани, много лесни, леки упражнения и техники.
Специално създадени, за да може да ги изпълняваме седнали – вкъщи или на работното си място. Когато пожелаем.
Целта на упражненията е да балансираме физическото и емоционално тяло. Да постигнем оптимално здраве и да живеем щастлив, балансиран и пълноценен живот.
Системата включва изпитани техники от приложната кинезиология. Използваме ги за активиране на мускулите в тялото и балансиране работата им. Така че тялото ни да започне да работи оптимално. Упражненията имат лечебен ефект и повлияват благоприятно множество проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.
Ефектът от упражненията идва веднага! Това ги прави толкова уникални!
Дългогодишната ми работа с пациенти с различни проблеми и опита, който придобих, ми показаха, че без самите ние всекидневно да правим нещо за болките в тялото, които имаме, всичко, което терапевтът прави за нас, има временен, често дори краткотраен ефект и скоро пак ще се нуждаем от услугите на човека, който временно е облекчил състоянието ни.
Това е омагьосан кръг, от който може да излезем ако поемем отговорност за себе си и собственото си здраве и започнем да предприемаме конкретни действия, за да се справим с причините за нашите проблеми.
Голяма част от тези проблеми и болки идват от дисбаланс на мускулите в тялото. Когато има някакъв проблем, тялото не спира да се движи, а изгражда нов начин на движение, с който компенсира, за да продължи да се движи. Това довежда до претоварване, схващане, напрежение в мускулите, които компенсират, като – това заедно с намаления обем на движение води неминуемо до болка, която влошава качеството ни на живот. И тази болка е единственият начин на тялото да покаже, че нещо не е наред и е време да направим промяна.
И тук на помощ ни идва системата Актив Ситинг! Тя е за всички хора, които искат да поемат отговорност за себе си и да върнат баланса на тялото и на ума си.
Създадохме системата Актив Ситинг, за да могат повече хора да се докоснат до магията на приложната кинезиология и най-вече много лесно сами да се справят със своите физически и емоционални проблеми.
Упражненията подходящи ли са за хора с болки и различни диагнози?
Да, упражненията са създадени за хора с различни проблеми. Успешно може да повлияете болки във врата, гърба, раменете и кръста, ако изпълнявате упражненията редовно и дадете на тялото време да се научи да работи правилно.
Когато масажираме определени точки, раздвижим и отпуснем спазъм на мускулите даваме възможност на тялото да се самолекува и пренастрои.
Може ли Актив Ситинг да намали стреса?
Най-уникалното на тази система е балансирането на вегетативната нервна система. Тя управлява вътрешните органи и се задейства от пикове на емоциите страх и яд.
Тези емоции изпитваме често, а чрез тях несъзнателно задействаме вегетативната нервна система и тя изпада в стрес. Този стрес може да продължи дни, месеци, дори години.
С упражненията от Актив Ситинг много бързо рестартираме вегетативната нервна система и тялото бързо нормализира функциите си и започва да работи в баланс“.


Ключови думи
актив ситинг