Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

В Горна Оряховица общинското предприятие по поддръжка и озеленяване нае автовишка, за да реагира на сигнали за надвиснали клони

  04.04.2024 16:35
В Горна Оряховица общинското предприятие по поддръжка и озеленяване нае автовишка, за да реагира на сигнали за надвиснали клони

По близо 80 сигнала за надвиснали клони, подадени от граждани, работиха тази седмица служителите на общинското предприятие по поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване в Горна Оряховица. Все още не са обработени други около 50 заявления.
Освен по сигналите от граждани, се работи и съгласно огледите, направени от общинското звено. През последните дни за окастрянето и оформянето на дърветата беше наета автовишка. Дейности, изискващи специализирана техника, бяха извършени на определени локации по улиците „Славянска“, „Дружба“, „Съединение“, „Цар Освободител“ и др.
Периодично на територията на общината се прави почистване, а при нужда – и отсичане на изсъхнали или болни дървета, за да се предотвратят инциденти.
Всички подадени сигнали за опасни дървета се описват, правят се огледи на място от служители на общинска администрация и при наличие на необходимост, се издават разрешителни за отсичането или окастрянето им.


Ключови думи
надвиснали клони
Последни
Седмицата
Анкета