Събота, 27 Апр 2024
            
Други Стражица

Възстановиха полицейското управление в Стражица, временно ръководството му поема Пламен Стоянов

  26.03.2024 14:48
Възстановиха полицейското управление в Стражица, временно ръководството му поема Пламен Стоянов

Със заповед на министъра на вътрешните работи полицейското управление в Стражица е възстановено. Временно на длъжността началник на РУ – Стражица е назначен главен инспектор Пламен Стоянов, който днес бе представен пред състава от директора на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Пламен Стоянов е роден през 1978 година в Исперих. Постъпил е в системата на МВР през 2004 г., на длъжност разузнавач в РПУ – Исперих. Преминал е през различни длъжности и на различни нива в йерархията.

През 2023 г. е започнал работа в ОДМВР – В. Търново, като разузнавач в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.
За началник група „Криминална полиция“ в РУ – Стражица е назначен старши инспектор Васил Боев. Той е в системата на МВР от 2015 г. Преди да заеме новата длъжност е бил разузнавач в РУ – В. Търново.
За началник на група „Охранителна полиция“ при РУ - Стражица е назначен досегашният началник на Участък полиция – Стражица старши инспектор Стефан Стефанов. Той е в системата на МВР от 1993 г.

Районното полицейско управление в Стражица заедно с това в Полски Тръмбеш бяха закрити при министър Бойко Рашков в средата на 2022 г. заради реформи и оптимизации в сектор „Сигурност“. Казусът породи напрежение в населените места. Припомняме, че на 10 юни 2022 г. над 300 жители на община Стражица блокираха  главния път София – Варна. Протеста поведоха кметовете и председателите на Общински съвети в двете общини. С блокирането на пътя хората изразиха недоволството си от закриването на полицейското управление и преструктурирането му в полицейски участък.

Опасенията си, че преструктурирането ще доведе до повишаване на битовата престъпност тогава изрази и народният представител от Великотърновския избирателен район Димитър Николов, който зададе парламентарен въпрос на министър Рашков.


Ключови думи
Памен Стонов полицейско управление - Стражица