Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Отлично отношение към децата и материалната база установиха зам.-кметовете на Горна Оряховица при неочаквано посещение в детска ясла „Еделвайс“

  22.03.2024 10:09
Отлично отношение към децата и материалната база установиха зам.-кметовете на Горна Оряховица при неочаквано посещение в детска ясла „Еделвайс“

Ласкава грижа към децата, безупречна хигиена и отлично поддържане на материалната база, установи част от общинското ръководство при изненадващо посещение в горнооряховската Детска ясла „Еделвайс“.

Визитата на зам.-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков е част от текущ контрол, какъвто предстои да се осъществи и в останалите детски заведения – отново без предварително известяване.

Същевременно заместник-кметовете извършиха и оглед на условията и потребностите, във връзка с планираното подобрение на условията в горнооряховските ясли и градини.

50 дечица посещават ясла „Еделвайс“, а за тях полага грижи персонал от 23-ма души – медицински сестри, педагог, помощен персонал. Най-малкото детенце, посещаващо отскоро яслата е на годинка и 3 месеца.

„Отношението на персонала към работата си личи по самите деца, които са спокойни и се занимават с интерес“, коментира зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Иванова. По думите ѝ детайлите в интериора също показват, че екипът и ръководството на детското заведение работят с отдаденост.

Всички помещения, в които децата прекарват деня си имат цветен и приветлив вид, въпреки старата мебелировка. Сградата на детска ясла „Еделвайс“ е строена специално за тази цел и предлага удобството на отделни входове за всяка от четирите групи дечица.

В общинския бюджет за тази година са предвидени средства за текущи ремонти, подновяване на инвентар и други дейности за подобряване средата, която посреща децата, припомниха Петя Иванова и Даниел Божанков.


Ключови думи
детска ясла Еделвайс Горна Оряховица