Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

„Еко партнърс“ с атрактивни награди за гражданите, включили се в кампания за събиране на кенчета и бутилки

  06.03.2024 10:49
„Еко партнърс“ с атрактивни награди за гражданите, включили се в кампания за събиране на кенчета и бутилки

Атрактивни награди могат да получат горнооряховчани и жителите на общината, които се включат в кампанията за разделно събиране на пластмасови и стъклени бутилки от напитки и алуминиеви кенчета. Инициативата е на „Еко Партнърс България“ АД, с което си партнира Община Горна Оряховица в разделното събиране на отпадъци от опаковки.
Отпадъците от пластмасови и стъклени бутилки от напитки и алуминиеви кенчета са измежду най-разпространените видове опаковки, които попадат в околната среда и замърсяват градовете и природни зони.
За справяне с този проблем „Еко Партнърс България“ инициира нова кампания, която има за цел да събере информация за теглото на кенове, стъклени и пластмасовите бутилки към съответните баркодове. Кампанията ще се реализира съвместно с всички 21 общини, в които дружеството оперира и ще продължи до 7 април.
От Еко Партнърс призовават гражданите да се включат активно, сканирайки баркодове на посочените опаковки и добавяйки необходимата информация в мобилното ни приложение. За целта е необходимо първо да се направи регистрация в приложението на Еко партнърс (App Store или Google Play). Необходимо е също да се сканират баркодовете на бутилките и кенчетата, които се събират. Така трупайки еко точки, гражданите могат да получат атрактивни награди, осигурени от партньорите на Еко Партнърс.
Подробности и правила за участие в кампанията, може да намерите в линка: https://ecopartners.bg/нова-кампания-с-награди-в-eco-partners-app/


Ключови думи
Еко партнърс