Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Ротаракт клуб Велико Търново ще проведе кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

  03.03.2024 14:24
Ротаракт клуб Велико Търново ще проведе кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

 

Ротаракт клуб Велико Търново ще проведе традиционната си пролетна инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” на 7 и 8 март. Кампанията се осъществява в партньорство с фондация „Искам бебе” и Община Велико Търново.

Инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” ще се осъществи за шеста поредна година. През предходните пет години ротаракторите събират близо 9000 лв., които даряват на 4 двойки с репродуктивни проблеми, три от които вече имат свои деца – факт, показателен за смисъла и важността на кампанията, както и за необходимостта от реализирането ѝ.

На 7 и 8 март всеки желаещ да подкрепи благородната кауза на Ротаракт клуб Велико Търново може да направи дарение, срещу което ще получи подарък – цвете, с което може да зарадва свои близки за 8 март – Международния ден на жената. Щандът на младите добротворци ще бъде позициониран в пространството между двете спирки пред МТД „Константин Кисимов” в старата столица, при следния график: на 7 март – от 15.00 ч. до 19.00 ч., а на 8 март – от 14.00 ч. до 19.00 ч.

Членовете на Ротаракт приканват жителите и гостите на Велико Търново да подкрепят инициативата, за да може да бъде сбъдната мечтата на още едно великотърновско семейство.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда и нови кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми