Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Концертът „Дихание“ на Орлин Горанов и великотърновския театър с премиера на софийска сцена

  29.02.2024 11:15
Концертът „Дихание“ на Орлин Горанов и великотърновския театър с премиера на софийска сцена

Орлин Горанов заедно с оркестъра и солистите на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов” във Велико Търново ще представят концерта “Дихание” на софийска сцена. Премиерата в София е на 12 март от 19,30 часа в „Théatro отсам канала“.

Орлин Горанов и артистите от МДТ ще зарадват своите почитатели с фрагменти от обичани оперети и мюзикъли, както и с някои от емблематичните песни на българската поп музика. В програмата са включени произведения от Йохан Щраус (син), Имре Калман,  Мич Лий, Фредерик Лоу, Алън Менкен, Ленард Бърнстейн и Андрю Лойд Уебър, които ще звучат под диригентската палка на Васил Вълчев.

Орлин Горанов ще изненада публиката с изпълнения на обичани дуети от оперетата „Царицата на чардаша” на Калман, песен и дует от мюзикъла «Човекът от Ла Манча”, както и с популярни песни от своя репертоар. В дуетните превъплъщения негови партньори на сцената ще бъдат солистите Миряна Калушкова, Теодора Петрова и Цветелин Илчев, както и младата певица Гергана Стоянова, която стана любимка на публиката в «Гласът на България».

Концертът «Дихание» е вторият съвместен проект на великотърновския театър с обичания Орлин Горанов. Първият музикален спектакъл «Отражения» се радваше на огромен интерес от страна на публиката и беше представен в 35 града в страната.

Билети за празничния концерт „Дихание“ се продават на касата на Théatro в София, както и в мрежата на Eventim.bg на адрес https://www.eventim.bg/…/dihanie-s-orlin-goranov…/event.html/.


Ключови думи
Дихание Орлин Горанов