Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

13 златни медала и Гранд при спечели балет „Грация” от Международен танцов конкурс

  28.02.2024 15:20
13 златни медала и Гранд при спечели балет „Грация” от Международен танцов конкурс

13 танца отличени с 13 златни медала донесоха и голямата награда Гранд при на балет „Грация” от Международния танцов фестивал „Децата ни танцуват” в Пловдив.

Танцовото състезание се проведе в Колодрума и за повечето деца от горнооряховската школа това е първо участие на толкова голяма сцена в огромна зала. За всички обаче стъписването беше само докато тръгне музиката, след това всички 14 деца на „Грация” бяха безупречни. И това съответно донесе златен медал за всеки един от представените танци – общо 13 на брой.

Горнооряховският балет участва в три жанра – Класика, Характерни танци и Лирикъл. Изпълненията бяха оценявани от професионално жури с председател проф. Хикмет Мехмедов. След всеки танц журито правеше и разбор на изпълнението преди да даде оценка. На тези разбори бяха отличени хореографиите на ръководителя на балета Соня Георгиева.

Хореография, изпълнение, прекрасна визия и емоция донесоха на малката школа от Горна Оряховица отличие, за което спореха големи школи от Пловдив, Стара Загора, Хасково, София, Пазарджик, Русе и т.н.

За първи път участваме в този фестивал и трябва да отчетем на първо място професионалната организация. Освен това прави впечатление топлото посрещане и приятелската атмосфера между конкуриращите се състави. За всичко това благодарим на организатора Марияна Данева и безпристрастното жури. Големи благодарности и за нашите родители, които са винаги до нас и ни подкрепят във всяка стъпка, коментира Соня Георгиева.


Ключови думи
балет Грация Горна Оряховица