Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Междуучилищен турнир „Лъвски скок“ организира в памет на Апостола СУ „Вичо Грънчаров“

  20.02.2024 08:39
Междуучилищен турнир „Лъвски скок“ организира в памет на Апостола СУ „Вичо Грънчаров“

Ученици от Горна Оряховица, Лясковец и Долна Оряховица се състезаваха в турнира „Лъвски скок“, организиран от Катедра „Физическо възпитание и спорт“ на СУ „Вичо Грънчаров“.

Състезанието за ученици от I до IV клас премина под мотото „Достойни за името на Апостола“ и бе посветено на 151-та годишнина от гибелта на Левски. Участниците в турнира имаха две предизвикателства – да скочат като Левски от място и да нарисуват портрета му.

Участваха над 30 деца от 5 училища - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Горна Оряховица, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Долна Оряховица, ОУ „Иван Вазов“, Горна Оряховица, НУ „Цани Гинчев“, Лясковец, както и бивши ученици и приятели на СУ „Вичо Грънчаров“. Старт на състезанието даде директорът на СУ „Вичо Грънчаров“ Нели Атанасова, която пожела на всички състезатели устремът и стремежът към победа винаги да ги съпътстват.

Турнирът, който се организира за първи път, премина в два етапа. Предварително учителите по физическо възпитание в училищата измериха постиженията на своите ученици и най-добрите трябваше да защитават честта на своето училище във финалното състезание. То се проведе на 19 февруари във физкултурния салон на СУ „Вичо Грънчаров“.

С много ентусиазъм и бурна подкрепа състезателите се включиха в предизвикателството да надскочат границите на възможностите си. А докато „лъвчетата“ мереха сили в скока от място, отбори от талантливи художници пресъздаваха образа на Дякона.

След оспорвана битка отборен победител стана екипът на ОУ „Иван Вазов“ с общ сбор 10,51 метра.

Златен медал за индивидуално постижение получи Милен Симеонов от НУ „Цани Гинчев“, който скочи 2 метра.

Купата при художниците грабнаха отново учениците на ОУ „Иван Вазов“.

Победителите бяха наградени от зам.- директора на училището-домакин Десислава Бейска.


Ключови думи
турнир Лъвски скок СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица