Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Руслан Мъйнов и горнооряховските таланти дадоха надежда на Силвия Пенева, че може да ходи нормално

  07.02.2024 21:28
Руслан Мъйнов и горнооряховските таланти дадоха надежда на Силвия Пенева, че може да ходи нормално

Голям концерт в подкрепа на млада жена, която има нужда от средства за лечение, събра на една сцена Руслан Мъйнов и голяма част от творческите състави в Горна Оряховица.

28-годишната Силвия Пенева има увреждания, с които се бори от преждевременното си раждане. Направени са й 17 операции на краката в България, но без особен ефект. Клиника в Истанбул й дава надежда да ходи нормално, но тя трябва да събере близо 40 000 лева за лечението. Приятели се заемат да организират кампания за събиране на средства и до момента са събрани почти 12 000 лв.

Заедно можем да дадем шанс на Силвия да сбъдне една мечта, казва Николай Николов, който организира кампанията и благотворителния концерт. Ръка подаде ръководството на НЧ „Напредък 1869“, което предостави салона безвъзмездно и „B SOUND“ с озвучаване и осветление. Един от любимците на горнооряховската публика – Руслан Мъйнов, прие да бъде водещ на концерта, но и изпълни две от най-популярните си песни.

Вечерта започна с великолепните „Оренда“ и „Графити“ на Аделина Колева. Финалистът от „Гласът на България“ Симеон Славев не само пя, но и покани на сцената самата Силвия. Балет „Калина“ с художествен ръководител Калинка Генова и балет „Грация“ с художествен ръководител Соня Георгиева въведоха в света на танца.

Втората част на концерта бе пъстра и шеметна в ритъма на фолклора, представен от ФК „Сидер войвода“ с ръководител Иван Иванов, Клуб „Балканика“ с ръководител Петър Петърчев и ФА „Сидер войвода“ с ръководител Георги Петров.

Момичета с дарителници посрещаха публиката и всеки имаше възможност да стане част от доброто дело за Силвия. Утре кутиите ще бъдат отворени пред нотариус и събраната сума ще бъде внесена по сметката за лечението.

Дарителската сметка, по която всеки може да помогне на Силвия Пенева е BG88FINV91501317723851.


Ключови думи
благотворителен концерт Руслан Мъйнов Горна Оряховица Силвия Пенева