Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Новата спортна политика обсъждаха общинското ръководство и клубовете в Горна Оряховица

  07.02.2024 14:12
Новата спортна политика обсъждаха общинското ръководство и клубовете в Горна Оряховица

Какво се случва със спорта в Горна Оряховица след ликвидирането на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” обсъждаха общинското ръководство и спортните клубове. В срещата участваха кметът Николай Рашков, заместниците му Петя Иванова и Даниел Божанков, зам. председателят на ОбС Николай Илиев и представители на почти всички клубове в общината.

Спортът няма да пострада, премахва се само един посредник, какъвто беше предпирятието. Общината ще подкрепя всички клубове, налагайки прозрачност и равнопоставеност, коментира след срещата зам. кметът Петя Иванова, в чийто ресор влиза и спортът.

Предстои да се преразгледа системата за финансиране и това ще става с участието на клубовете. Самите те предложиха в комисията, която разпределя спортния бюджет, да участват техни представители – по един от колективните и един от индивидуалните спортове. Съставът на комисията ще се уточни на следващата разширена среща на 12 февруари. А самото разпределяне на финансирането ще бъде след приемането на бюджета за 2024 г.

Големият проблем на клубовете, който се обсъди на срещата, е да се направи справедлив график за всички, трениращи в спортна зала „Никола Петров”. Очакваме в скоро време развитие по темата с нова спортна зала, като през това време трябва да се намери решение, удовлетворяващо всички, каза Петя Иванова. Обсъждани се варианти малките възрасти да тренират в училищните салони, а залата да остане за отборите при младежи, жени и мъже. Темата ще се продължи на 12 февруари, когато трябва да се изготви и графикът.

Президентът на лекоатлетическия клуб „Локомотив 55” Маргарит Марков е поставил въпроса за старите съблекални, ползвани от лекоатлетите. Мизерните условия в тях зимно време се допълват и от липсата на вода. Станало е дума и за възстановяване на лекоатлетическата писта на стадиона.

Общината ще търси възможности и за осигуряване на медицинско обслужване за трениращите в спортната зала.

На срещата бяха представени и хората, които ще работят пряко с организацията на спортните дейности. Финансистът Марина Митева е назначена като главен специалист „Младежки дейности и спорт“ в Община Горна Оряховица. Тя е човекът, който пряко ще контактува със спортните клубове, ще бъде връзката между тях и кметския екип, ще участва в изготвянето на спортния календар, на графиците за ползване на спортните съоръжения и др.

Добре позната на всички в спортната общност Петя Пулова се връща като старши специалист и нейното работно място ще бъде в спортната зала, за да бъде най-близо до клубовете.


Ключови думи
спорт Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета