Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Излезе от печат втората част на „История на българската държава и право“ от проф. д-р Петко Ст. Петков

  31.01.2024 16:11
Излезе от печат втората част на „История на българската държава и право“ от проф. д-р Петко Ст. Петков

Излезе от печат втората част на учебника „История на българската държава и право. Държава, църква, общество в новата българска държава. Институционни и законодателни основи на отношениято между държавата и Българската православна църква през ХIX и началото на XX век“ с автор проф. д-р Петко Ст. Петков, информират от Университетското издателство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Изданието предлага на читателите структуриран лекционен курс по университетските дисциплини „Държава и църква в България през XIX и началото на ХХ век“ и „Държава, църква, общество“.

Разбира се, и във втората част като допълнение към разработените теми са приложени факсимилета на документи от епохата, библиографски справки за основните източници и литература по отделните теми, както и речник на използваните понятия. Към всяка от темите са добавени въпроси и QR кодове, които отвеждат към богат набор от интернет ресурси и други допълнителни материали.

Изданието ще представлява интерес не само за студентската аудитория, но и за широката читателска публика, изкушена от българската история./ сн. Университетско издателство на ВТУ


Ключови думи
История на българската държава и право проф. Петко Ст. Петков