Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Три победи от три мача постигнаха баскетболисти на „Локомотив”

  29.01.2024 10:57
Три победи от три мача постигнаха баскетболисти на „Локомотив”

Две победи на 12-годишните и успех на мъжете донесе баскетболният уикенд на „Локомотив”. Ден преди това отец Зоран Мамучевски отслужи водосвет и пожела успехи на баскетболистите и клубното ръководство.

Спортна зала „Никола Петров” беше домакин на петия турнир от първенството на 12-годишните. Домакините от „Локомотив” спечелиха убедително и двете си срещи с „Шампион” (Плевен) и „Дунав 2007” (Русе).

В същия ден в спортна зала „Ивайло” се изигра 11-я кръг от първенството на ББЛ „Б” група Център. Съперник на „локомотивци” беше „Алеко” (Свищов). Мачът започна по-добре за свищовлии, които поддържаха преднина от 6-8 точки в своя полза през първата част. Активното включване на капитана Димитър Петков доведе до изравняване на резултата в третата част, а в крайна сметка „Локомотив” спечели с 68:58.

Отличната отборна игра доведе до победата на „Локо”, а Пеньо Нацкин (33 минути игрово време) се отличи с 22 т. и 8 борби, последван от Данаил Киров със 17 т. и Тони Прокопиев с 13 т. Двата отбора предоставиха на публиката напрегнат и оспорван двубой, но и спортсменска игра под отлично съдийство на Милен Цветков и Стефан Ефтимов.

След този кръг „Локомотив” има 8 победи и 3 загуби и е на второ място в класирането на групата. Водач е „Етър 49”.


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета