Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Квартал в Горна Оряховица пак е без вода, но пък ВиК обещава реконструкция на 9 км водопроводи и 3,5 км канализация през 2024 г.

  27.01.2024 11:58
Квартал в Горна Оряховица пак е без вода, но пък ВиК обещава реконструкция на 9 км водопроводи и 3,5 км канализация през 2024 г.

Само споменаването на ВиК вероятно предизвиква гняв в горнооряховчани, живеещи покрай дерето, които в почивния си ден нямат вода. И това е за втори път тази седмица. Не се знае кога ще бъде отстранена поредната авария, техниците правят всичко възможно.

На този фон дори закъсняло изглежда намерението на ВиК „Йовковци” да направи малко повече за Горна Оряховица през новата година. И все пак дано поне сегашните си планове да реализира.

ВиК „Йовковци” ще съобрази своята инвестиционна програма с проектите на Община Горна Оряховица за реконструкция на улици и ще направи ремонт на водопровод и канализация по тях, уверяват от водния оператор.

За 2024 г. се планира реконструкция на близо 9 км водопроводи и 3,5 км канализация. В отговор на питане от страна на кмета на Общината управителят на дружеството инж. Илиян Илиев е изброил и всички планирани за ремонт улици.

Предвидена е реконструкция на вътрешна разпределителна мрежа с обща дължина 8919 м, цялостно или частично, по улиците „Мано Тодоров”, „Георги Измирлиев”, „Христо Смирненски”, „Младост”, „Хан Крум”, „Марин Дринов”, „П. Р. Славейков”, „Юрий Гагарин”, „Стефан Караджа”, „Марица”, „Вихрен”, „Одрин”, „Тракия”, „Бузлуджа”, „Елена Грънчарова”, „Георги Бошнаков”, „Пролет”, „Струма”, „Пирот”, „Родопи”, „Хан Аспарух”.

Също така се планира реконструкция на смесена канализация с цялостна дължина 3421 метра, цялостно или частично, по улиците „Атанас Димитров”, „Янтра”, „Изворска”, „Моско Грънчаров”, „Тополчица”, „Мизия”, „Цар Освободител”, „П. Р. Славейков”, „Георги Измирлиев”, „Елена Грънчарова”, „Шейново”, „Пирот”, „Струма”, „Осъм”, „Гурко”.

Третият елемент в програмата е реконструкция и цялостно преоборудване на стъпало за когенерация при метантанка на Пречиствателната станция.

Предстои ВиК и Общината да синхронизират проектите си, за да се работи първо по тези улици, за които има готовност със строителни разрешения. Общината е избрала основните за града артерии „Пирот”, „Мано Тодоров”, „Васил Априлов” и „Христо Смирненски”.


Ключови думи
ВиК ремонт Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета