Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

Училище откупи театрални постановки за патронния си празник

  22.01.2024 15:25
Училище откупи театрални постановки за патронния си празник

Учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново си подариха театър за патронния празник и 55-годишнината от създаването на училището. В навечерието на деня на св. патриарх Евтимий Търновски те аплодираха спектаклите „Ян Бибиян“ и „Слуга на двама господари“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. По предложение на Ученическия съвет постановките са откупени от учебното заведение със средствата, събрани на Коледния благотворителен базар в края на 2023 г.

Около 750 възпитаници на елитното училище се насладиха на двете представления, а след всяко от тях имаха възможност да се срещнат, да разговарят и да се снимат за спомен с актьорите. Малките учениците от начален етап ( I - IV клас) се забавляваха с детския музикален спектакъл „Ян Бибиян“, създаден по едноименния роман на Елин Пелин. Постановката „Слуга на двама господари“ по великата пиеса на Карло Голдони гледаха учениците от прогимназиален етап (V – VII клас).

На специална церемония преди двете театрални постановки директорът на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Иваничка Петкова награди първенци и изявени ученици, показали високи резултати в конкурсите, посветени на патронния празник на училището.

Каузата, която обединява ученици, учители и родители на традиционния Коледен базар, е в подкрепа на изкуството, а от продажбата на красиви коледни сувенири и картички е събрана сумата от 3671,17 лв. Идеята на Ученическия съвет, подкрепена и от членовете на Педагогическия съвет, е да предоставят възможност на всички свои съученици да се докоснат до магията на театъра. Това е отлична възможност да популяризираме театралното изкуство сред нашите ученици, да възпитаме у тях не само художествен критерий и вкус, но и човешки ценности, сподели училищният психолог Офелия Иванова, която е и ръководител на Ученическия съвет.


Ключови думи
ОУ Патриарх Евтимий
Последни
Седмицата
Анкета