Събота, 20 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Няма кой да разчисти висящите отвсякъде кабели по улиците в Горна Оряховица

  20.01.2024 11:52
Няма кой да разчисти висящите отвсякъде кабели по улиците в Горна Оряховица

Въпреки всичките оптични трасета, подземни комуникации и прочие нововъведения, кабелите и жиците във въздуха сякаш не намаляват, а се увеличават. След снежната буря в края на ноември голяма част от тази въздушна мрежа се оказа на земята или висяща на равнището на всеки пешеходец. Възстановяването на интернет мрежата продължи дълго, но когато все пак всичко уж се оправи, се оказа, че остават сума ненужни очевидно кабели, които така ще си висят.

Човек може да се обеси, внимавайте като вървите по улиците, особено когато е сумрачно, предупреждават се един друг недоволни горнооряховчани във Фейсбук. Някои са се опитали да потърсят доставчиците на кабелни услуги, но напълно безуспешно. Ако няма авария в момента, отказват да дойдат, само за да махнат висящите кабели. Техниците казват, че не са от техните, но ние няма как да разберем на кого са. Толкова много оператори минаха и заминаха, а след тях си остават кабелите в наследство, обясняват хората, които се препъват всеки ден в някоя паднала „жица”.

Началниците на техниците също не се интересуват от проблема, установи от личен опит и зам. кметът Анелия Христова. След един сигнал от граждани, тя се опитала да се свърже с ръководствата на операторите, действащи в момента. Общината пратила и официални писма, но освен обратните разписки, че са получени, досега няма друг отговор. Ще направим запитване дали, ако Общината наеме специалисти, не може да отстрани тези кабели, коментира Христова.

И докато се намери някакво решение, хората току привързват някой кабел към дърво или стълб, за да не се спъват.


Ключови думи
висящи кабели
Последни
Седмицата
Анкета