Четвъртък, 18 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Керванът на проекта „Излез от екрана“ идва във Велико Търново

  17.01.2024 13:24
Керванът на проекта „Излез от екрана“ идва във Велико Търново

Културно-образователен керван, потеглил на път в рамките на проекта „Излез от екрана“ на сдружение „ПроБудник“, ще спре във Велико Търново. Градът всъщност е този, от който ще стартира националната обиколка на инициативата.

Проект „Излез от екрана!“ на сдружение „ПроБудник“ е провокиран от необходимостта младите хора да изградят устойчиви нагласи и умения за превенция на онлайн зависимостта и езика на омразата в интернет. „Излез от екрана” е естествено  продължение на инициативата “(Не) вярвай на очите си!”, която през 2022 г. обърна внимание на критичното мислене в онлайн среда, изграждането на медийна грамотност и разпознаването на дезинформацията и рисковете от онлайн тормоз.

Пристрастяването към интернет е не по-малко опасно от други видове зависимости като пазаруването, хазарта или определени видове поведение. То може да повлияе на социалните ни умения, изграждането на контакти, работата,  училището или цялостните ни отношения с хората и нагласата към нас самите. 

С призива „Излез от екрана!” целим да насочим вниманието към обществено важните проблеми за зависимостта към интернет пространството и постоянната необходимост от фалшиво одобрение. Както и да дадем алтернативи за връщане към живите, личните, важните и зареждащите ни с истинско удоволствие преживявания и емоции, които идват от реалния живот, хората в него и желанието да се развиваме, обясняват от „ПроБудник“.

„Излез от екрана“ е подкрепен от  Националната програма за изпълнение на младежки дейности, Министерство на младежта и спорта. Във Велико Търново срещата ще се проведе на 18 януари 2024 г. в хотел „Арте“.

Ще ви очакваме с мини акустичен концерт в залата на хотел „Арте“, както и с много интересни работилници, канят организаторите.

Певицата Прея, победителят в „Гласът на България“ 2019 Атанас Каталиев, редакторът и привърженик на устойчивия начин на живот Евгени Кирилов, певицата и основател на сдружение „ПроБудник“ Ния Петрова, както и талантливите изпълнители DéВЯРА и Jamie McDonald са посланици на инициативата. На срещата във Велико Търново ще бъде Ния Петрова, която ще говори за каузата и която е подготвила и няколко музикални изпълнения./ сн. организатори


Ключови думи
ПроБудник Излез от екрана
Последни
Седмицата
Анкета