Сряда, 17 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Областната междуведомствена комисия одобри средства за общините Горна Оряховица и Стражица

  15.01.2024 15:55
Областната междуведомствена комисия одобри средства за общините Горна Оряховица и Стражица

29 000 лв. да бъдат отпуснати на община Горна Оряховица за разплащане на непредвидените разходи за неотложни възстановителни работи по отстраняване последствията от обилния снеговалеж в края на ноември миналата година реши на свое заседание Областната междуведомствена комисия.

Заседанието се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водено от областния управител Ивайло Здравков. На него присъстваха заместникът му Валентин Михайлов, директори и представители на институции, експерти, кметът на Община Стражица Йордан Цонев и представител на Община Горна Оряховица.

Припомняме, че на 27 ноември м. г. в Горна Оряховица бе обявено частично бедствено положение, а вследствие на падналия обилен мокър сняг бяха изпочупени множество дървета и клони, случиха се и аварии в електропреносната система. За да се справят със ситуацията, местните власти свикаха доброволното формирование и ангажираха с почистването всички общински структури, както и частни фирми.

На заседанието бе решено още да бъдат отпуснати и 31 359 лв. за Община Стражица. Там в края на ноември също бе обявено частично бедствено положение, а средствата бяха усвоени за предотвратяване на последиците от снеговалежа в участъците с. Царски извор – с. Горски Сеновец, разклона с път III – 514 до с. Лозен и с. Виноград, с. Каменово до разклон с път II -51 и участък от с. Камен до с. Сушица.

Средствата ще бъдат искани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.


Ключови думи
Областната междуведомствена комисия
Последни
Седмицата
Анкета