Вторник, 19 Мар 2024
            
Горна Оряховица Спорт

150 години от рождението на Никола Петров отбелязват в Горна Оряховица

  19.12.2023 10:45
150 години от рождението на Никола Петров отбелязват в Горна Оряховица

Венци и цветя пред паметника на Никола Петров поставиха неговите наследници в борбата от Горна Оряховица. Честта имаха най-малките състезатели на СКБ „Локомотив”, а пред един от символите на града се поклониха и председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, зам. кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков, представители на Историческия музей, ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, спортни деятели. Треньорът на борците Николай Ганев бе довел най-изявените си състезатели, за да чуят отново за живота на първия световен шампион на България, който е вдъхновител на всички български спортисти.

На 19 декември 2023 г. се навършват 150 години от рождението на бореца, прославил Горна Оряховица по света. Тази година юбилей има и спортната зала, която носи неговото име и бе открита за 100-годишнината на шампиона. Заедно с нея преди 50 години е открит и паметникът, пред който се поклониха днес бъдещите шампиони по борба.

От 14:30 часа в кинозалата в Младежкия дом ще бъде прожектиран филм за почетния гражданин. Поканени са ученици от всички горнооряховски училища.


Ключови думи
Никола Петров Горна Оряховица борба
Последни
Седмицата
Анкета